banner home design 800x400

Καλαμάτα: Πώς μία 28χρονη έχασε 3.000 ευρώ από δήθεν λογιστή

Εξιχνιάστηκε απάτη με το ανύπαρκτο market pass – Οι Αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να συλλάβουν τον δράστη.

Μια νεαρή γυναίκα από την Καλαμάτα έπεσε θύμα μιας καλοστημένης απάτης, στην οποία πρωταγωνιστούσε ένας ψεύτικος λογιστής, που εκμεταλλεύτηκε το ενδιαφέρον της για το ανύπαρκτο πλέον Market Pass.

Η 28χρονη, η οποία αγνοούσε ότι το επίδομα είχε καταργηθεί, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως λογιστής. Ο απατεώνας την διαβεβαίωσε ότι μπορούσε να την βοηθήσει να λάβει το επίδομα, κάτι που την έκανε να πιστέψει πως είχε να κάνει με έναν επαγγελματία.

Η ανυποψίαστη γυναίκα, θεωρώντας ότι πρόκειται για επίσημη διαδικασία, έδωσε τους προσωπικούς της κωδικούς e-banking στον άγνωστο. Ωστόσο, αντί να λάβει το ποσό του επιδόματος, διαπίστωσε με έκπληξη ότι 3.000 ευρώ είχαν μεταφερθεί από τον λογαριασμό της σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό.

Η υπόθεση δεν έμεινε ανεξιχνίαστη για πολύ. Η 28χρονη κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στις Αρχές, οι οποίες κινήθηκαν γρήγορα και κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη. Ο απατεώνας, ένας 38χρονος από τον Βόλο, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Βόλου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Καλαμάτα, όπου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από απάτες με δόλωμα το Market Pass, επισημαίνοντας την ανάγκη για αυξημένη επαγρύπνηση από τους πολίτες σε κάθε ύποπτη επικοινωνία. Οι Αρχές συνιστούν σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αποκαλύπτουν ποτέ προσωπικά στοιχεία, όπως κωδικούς e-banking, σε άγνωστα άτομα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version