banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Ερμιονίδα: Σοβαρότατο πρόβλημα με την ποιότητα του νερού

Λαϊκή Συσπείρωση Ερμιονίδας: «Τέρμα πια στην κοροϊδία»
nero

Με έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ημερομηνία 11 Απρίλη 2024, το οποίο υπογράφεται από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και αφορά στα αποτελέσματα χημικών και μικροβιολογικών παραμέτρων του νερού ύδρευσης, διαπιστώνεται σοβαρότατο πρόβλημα με την ποιότητα του νερού σε πολλά μέρη του Δήμου Ερμιονίδας.

Οι μετρήσεις είναι εκτός ορίων στην αγωγιμότητα, στις μικροβιακές παραμέτρους (κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκος) καθώς και στα νιτρικά και θειικά.

Όπως σημειώνουν οι υπηρεσίες υγείας της Περιφέρειας: “Οι παραπάνω αποκλίσεις καθιστούν το νερό ύδρευσης μη πόσιμο σε απαγορευτικό χαρακτήρα για τις εξαιρετικά εκτός ορίων τιμές των αλάτων εκ της αγωγιμότητας, του νατρίου και των χλωριούχων και υποδεικνύουν διείσδυση θαλασσινού νερού” και μεταξύ των άλλων συνεχίζουν τονίζοντας ότι “η παρουσία μικροοργανισμών όπως E. coli και εντερόκοκκοι φανερώνουν την ύπαρξη κοπρανώδους μόλυνσης και ως εκ τούτου αποτελούν ένδειξη πλημμελούς χλωρίωσης. (…)”.

Το θέμα δεν απασχολεί πρώτη φορά το λαό της Ερμιονίδας αφού έχει τεθεί ως ζήτημα και τα προηγούμενα χρόνια τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ όπως πρόσφατα παραδέχθηκε η δημοτική αρχή είναι γνωστό ότι το νερό της Ερμιονίδας εδώ και δεκαετίες κάνει μόνο για “λάτρα!!!”. Για ίδιο θέμα κατέθεσε επερώτηση η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου στο ΠεΣυ και το ΚΚΕ ερώτηση στην βουλή, ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα επίλυσης του προβλήματος προς όφελος του λαού της περιοχής.

Επιπλέον στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έγιναν παρεμβάσεις από στέλεχος της Τομεακής Επιτροπής Αργολίδας του ΚΚΕ και από τον πρώην Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Τούσσα, όπου ανέδειξαν τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχώνκαι τόνισαν ότι η κατάσταση αύτη είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής εμπορευματοποίησης των υδάτινων πόρων και της πλήρους ιδιωτικοποίησης του πόσιμου νερού, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της E.E. Παρόλο που το θέμα συζητήθηκε, δεν πάρθηκε κάποια απόφαση, ενώ η Δημοτική αρχή απέρριψε και την πρόταση να ενημερωθούν άμεσα και ολοκληρωμένα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής για την κατάσταση του νερού.

Όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Ερμιονίδας:

«Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

  • Να ελεγχθεί με αξιόπιστους και ολοκληρωμένους ελέγχους από το χημείο του κράτους, δειγματοληψίες και αναλύσεις η ποιότητα των νερών ύδρευσης όλων των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας, σύμφωνα με όλες τις παραμέτρους των Μερών Α και Β του Παραρτήματος Ι της ισχύουσας ΚΥΑ και να δημοσιευθούν τα αποτελέσματά τους.
  • Να διακοπεί η υδροδότηση με νερό ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και να καλυφθούν οι ανάγκες σε νερό για ανθρώπινη χρήση των κατοίκων της περιοχής, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών, μέχρι την οριστική και ασφαλή εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού νερού μέσω ενός ασφαλούς δικτύου ύδρευσης.
  • Οποιαδήποτε υπέρβαση των επιτρεπόμενων ορίων μικροβιολογικών και χημικών παραμέτρων του πόσιμου νερού, που καθορίζονται στην σχετική ΚΥΑ, να ανακοινώνεται αμέσως από την Δημοτική Αρχή, τη ΔΕΥΑ Ερμιονίδας και ταυτόχρονα να λαμβάνονται άμεσα μέτρα για την παροχή υγιεινού πόσιμου νερού, την προστασία της υγείας των κατοίκων στο Δήμο Ερμιονίδας

Καλούμε σε κινητοποίηση τον λαό της Ερμιονίδας την Κυριακή 11/8/2024 09:00 πμ στο Κιάφα Μεγαλοβουνι Διδυμων».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis