banner home design 800x400

Κιανά 2024: Το Κυπριακό ζήτημα και η τουρκική εισβολή

Ιστορική Εσπερίδα στην αυλή του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου

Συνεχίζονται με επιτυχία για 46η χρονιά οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις «ΚΙΑΝΑ 2024» του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου και σας καλούν στην επόμενη εκδήλωση, με ιστορικό περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024, στην αυλή του Συλλόγου και ώρα 8.30 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη Ιστορική Εσπερίδα με θέμα: «ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ» 

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Σπύρος Σακελλαρόπουλος,
καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, με γνωστικό αντικείμενο «Κράτος και Πολιτική Θεωρία».

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου,
Οικονομολόγος – Ερευνητής, Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει Ομιλίες, προβολή VIDEO, μουσική και χαιρετισμούς παρευρισκόμενων.

Όπως αναφέρει ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου, “θεωρούμε πολύ σημαντικό να προσεγγίσουμε το θέμα της μαρτυρικής Κύπρου που εδώ και 50 χρόνια, από τότε που εκδηλώθηκε η τουρκική εισβολή, η οποία οδήγησε σε χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και εκτοπισμένους, καθώς και στη μέχρι σήμερα κατοχή του 37% της Κύπρου.

Επιμένουμε σταθερά να καταδικάζουμε, να αναδεικνύουμε τον διεθνή χαρακτήρα του Κυπριακού, να εκφράζουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα της Κύπρου, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Μαρωνίτες ή Λατίνους. Επιπλέον, δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως οι σχεδιασμοί αυτοί έχουν ως στόχο να αξιοποιηθεί η γεωστρατηγική θέση της Κύπρου στον ανταγωνισμό των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία, στις συνθήκες της όξυνσης των γενικότερων Οικονομικών αντιθέσεων που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή μας, στην οποία μαίνονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή – Ερυθρά Θάλασσα και έχει εκδηλωθεί η επιχείρηση γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ στη Γάζα“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version