banner home design 800x400

Καθαρίστηκαν σημαντικά τοπόσημα της Καρυάς και του Αρτεμισίου

Εθελοντική δράση του Συλλόγου Καρυάς “Το Αρτεμίσιο”, σε συνεργασία με εθελοντική ομάδα του Ιδρύματος Αθ. Λασκαρίδη

Ο Σύλλογος Καρυάς “Το Αρτεμίσιο”, σε συνεργασία με εθελοντική ομάδα του Ιδρύματος Αθ. Λασκαρίδη, προχώρησε σήμερα σε καθαρισμό και εξωραϊσμό σημαντικών τοπόσημων της Καρυάς και της ευρύτερης περιοχής του Αρτεμισίου.

Η Ελιτσά στην είσοδο του χωριού, η παρακείμενη κοίτη του ξεροπόταμου που διέρχεται κάτω από την κεντρική πλατεία, το Μπρακατσάκι, πολύ κοντά στην Αγία Παρασκευή ήταν τα σημεία εστίασης της δράσης. Απομακρύνθηκαν απορρίμματα και φερτά υλικά. Παράλληλα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου έδωσαν έμφαση στον θρησκευτικό προορισμό, την Παναγία Αρτεμισία, ενόψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου.

Ο Σύλλογος Καρύας σημειώνει τα εξής: “Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της εθελοντικής ομάδας του Ιδρύματος αλλά και μέλη και φίλους του συλλόγου που παρευρέθησαν σήμερα σε μια σημαντική δράση διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος χώρου και του χωριού. Η σημερινή δράση είναι η πρώτη στα πλαίσια μιας συνολικής πράσινης προσέγγισης που θέλουμε να υιοθετήσουμε εφεξής και ιδίως για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Καρυάς – by Envirox. 

Ο σύλλογός μας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ και σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης, θα προχωρήσει σε διαλογή πλαστικών και αλουμινένιων απορριμμάτων, με σκοπό να ανακυκλώσει τα υλικά στους οικίσκους ανακύκλωσης του Δήμου Άργους – Μυκηνών.  Σας περιμένουμε στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ!

Το φεστιβάλ Καρυάς

Το Φεστιβάλ Καρυάς επιστρέφει για το 2024 με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων τον Αύγουστο, προσφέροντας μοναδικές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, καθώς και παράλληλες δραστηριότητες για όλους. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Καρυά και περιλαμβάνει εμφανίσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών και δράσεις που προάγουν την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της περιοχής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

  • 13 Αυγούστου: Μουσική παράσταση από το συγκρότημα “Αεναοί”.
  • 16 Αυγούστου:Μουσική παράσταση με τον Δημήτρη Μπακούλη και την Αλεξάνδρα Γκουντούλια.
  • 19 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση με τη Σοφία Καψούρου.
  • 21 Αυγούστου: Μουσική παράσταση με τον Θοδωρή Κοτονιά και τη Βιολέτα Ίκαρη.
  • 26 Αυγούστου: Παραδοσιακή μουσική βραδιά με τον Μανώλη Κονταρό, την Κωνσταντίνα Καλασούντα και τον Δημήτρη Αναστόπουλο.

Παράλληλες δράσεις:

  • 18 Αυγούστου: Αγώνας επίδειξης σκακιού από τον Σκακιστικό Σύλλογο “Περσέας Άργους”
  • 18 Αυγούστου: Στην κορυφή του Αρτεμισίου με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο με τους Θάνο Σωτηρόπουλο και τους Mountsea Trackers.
  • 19 Αυγούστου: Pre-drama Yoga Session με τη Νατάσα Τζάβαρα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version