banner home design 800x400

Αγωνία και διαμαρτυρίες για το νερό στο Κουτίφαρη Μεσσήνης

Σύμφωνα με επιστολή του κ. Γεωργίου Σταθόπουλου, κατοίκου του χωριού, η κατάσταση με το νερό έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα

Σοβαρά προβλήματα στην ύδρευση ταλανίζουν το χωριό Κουτίφαρη του Δήμου Μεσσήνης, προκαλώντας έντονη αγωνία και διαμαρτυρίες από τους κατοίκους. Σύμφωνα με επιστολή του κ. Γεωργίου Σταθόπουλου, κατοίκου του χωριού, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς η δεξαμενή του χωριού συχνά αδειάζει, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες υπηρεσίες να καταφεύγουν στη μεταφορά νερού με βυτία. Ωστόσο, το νερό που φθάνει στις βρύσες των σπιτιών είναι θολό, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες για την ποιότητά του και την καταλληλότητά του για κατανάλωση και χρήση στην καθημερινή υγιεινή.

Οι κάτοικοι ανησυχούν ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους, που μπορεί να μην αντιλαμβάνονται την κατάσταση λόγω προβλημάτων όρασης και ενδέχεται να καταναλώνουν το νερό χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι θολό, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους. Ο κ. Σταθόπουλος τονίζει ότι η έλλειψη νερού στο χωριό είναι αδικαιολόγητη, δεδομένου ότι το Κουτίφαρη είναι γνωστό για την αφθονία νερού. Υποστηρίζει ότι η κατάσταση αυτή οφείλεται στην αλόγιστη και παράνομη χρήση του νερού, γεγονός που έχει οδηγήσει στην πρωτοφανή λειψυδρία.

Επιπλέον, ο κ. Σταθόπουλος εκφράζει την απορία του για τη διανομή εμφιαλωμένου νερού που έγινε στο χωριό, κατά την οποία ο ίδιος και άλλοι κάτοικοι εξαιρέθηκαν χωρίς εξήγηση. Ζητά διευκρινίσεις για το ποιος ανέλαβε τη διανομή και με ποια κριτήρια αποφασίστηκε ποιοι θα λάβουν το νερό.

Η κατάσταση στο Κουτίφαρη απαιτεί άμεση αντιμετώπιση, με τις αρμόδιες αρχές να οφείλουν να δώσουν απαντήσεις στους προβληματισμένους κατοίκους και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή υδροδότηση του χωριού. Η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα, και οι υπεύθυνοι πρέπει να ενεργήσουν άμεσα για να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη της κοινότητας.

Αναλυτικά, η επιστολή του στον anagnostis.org αναφέρει:

Εκφράζω δημόσια την αγωνία μου και την διαμαρτυρία μου για ένα σοβαρό θέμα που ταλανίζει και ταλαιπωρεί το χωριό που διαμένω (Κουτίφαρη). Το τελευταίο διάστημα έχουμε παρατηρήσει καθώς υπάρχει έλλειψη νερού αφού αδειάζει η δεξαμενή του χωριού, να γεμίζει με νερό που φέρνει βυτίο   αρμόδια υπηρεσία. Δυστυχώς το νερό που φθάνει στις βρίσεις  μας  είναι θολό και υπάρχει έντονος προβληματισμός για το τι νερό καταναλώνουμε και χρησιμοποιούμε ακόμη και για την υγιεινή μας. Να τονίσω πως άνθρωποι μεγάλης ηλικίας με προβλήματα όρασης όπως οικείο μου πρόσωπο πίνουν νερό και δεν ξέρουν αν είναι θολο ή  όχι και αυτό θέτει  σε κίνδυνο την υγεία τους. Επίσης είναι αδικαιολόγητο να στερεύει το χωριό από νερό άρα πρέπει να εξετασθεί το γεγονός της ακατάσχετης χρήσης του κάτι που είναι παράνομο αφού συνετέλεσε στο αδικαιολόγητο πρόβλημα της λειψυδρίας για ένα χωριό με πολλά νερά. Παράλληλα εκφράζω την απορία μου και ζητώ μια εξήγηση όπως και πολλοί κάτοικοι για ποιο λόγο σε διανομή εμφιαλωμένων νερών κάποιοι εξαιρεθήκαμε από τη διανομή αφού διευκρινισθεί ποιος ανέλαβε και από που έγινε η διανομή.  Ελπίζω να δοθούν απαντήσεις και να συνετιστούν οι υπεύθυνοι.“.                                                               

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version