banner home design 800x400

Καλαμάτα: Παροχή βοήθειας σε 77 μετανάστες

Στο λιμάνι της Καλαμάτας μεταφέρθηκαν 77 μετανάστες, προερχόμενοι από το Ιράν, το Σουδάν και το Αφγανιστάν, οι οποίοι διασώθηκαν ανοιχτά της Πύλου

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Καλαμάτα: Παροχή βοήθειας σε 77 μετανάστες

Στο λιμάνι της Καλαμάτας μεταφέρθηκαν την Τρίτη, 6 Αυγούστου, 77 μετανάστες, προερχόμενοι από το Ιράν, το Σουδάν και το Αφγανιστάν, οι οποίοι διασώθηκαν ανοιχτά της Πύλου. Ανάμεσά τους βρίσκονταν 12 παιδιά και 14 γυναίκες. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντέδρασε άμεσα, προσφέροντας υποστήριξη μέσω της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, το Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Ειδικότερα, από τον εξοπλισμό της Πολιτικής Προστασίας διατέθηκαν στρώματα, καθώς και προϊόντα διατροφής, υγιεινής και νερά. Η Περιφέρεια, με την υποστήριξη των αρμόδιων φορέων, εξασφάλισε την παροχή πρωινού την επόμενη μέρα, Τετάρτη 7 Αυγούστου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αρχές, διασφαλίζοντας ότι οι μετανάστες θα λάβουν την απαραίτητη φροντίδα και υποστήριξη κατά την παραμονή τους στην Καλαμάτα, έως ότου μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας. Η κινητοποίηση αυτή αναδεικνύει την ανθρωπιστική προσέγγιση και την οργανωτική ετοιμότητα της Περιφέρειας, η οποία στάθηκε δίπλα στους διασωθέντες σε μια κρίσιμη στιγμή.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version