banner home design 800x400

Σάλος με το ρεμέτζο στο Ναύπλιο- Καταγγελίες κατά Γκούμα για διαρροή εγγράφων

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομών Αργολίδας – Κορινθίας – Αρκαδίας (ΕΠΛΣΑΚΑ) επικρίνει τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου, Χρήστο Γκούμα, για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου επιτρέπει σε άσχετους πολίτες να χλευάζουν το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του.

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομών Αργολίδας – Κορινθίας – Αρκαδίας (ΕΠΛΣΑΚΑ) επικρίνει τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου, Χρήστο Γκούμα, για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου επιτρέπει σε άσχετους πολίτες να χλευάζουν το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του.

Η Ένωση καλεί τον Δήμαρχο Ναυπλίου, Δημήτρη Ορφανό, να λάβει δραστικά μέτρα για την επίλυση του ζητήματος και ζητά από την Εισαγγελία του Ναυπλίου να εξετάσει ποινικά τις ενέργειες του προέδρου, ο οποίος διέρρευσε υπηρεσιακά έγγραφα. Η ΕΠΛΣΑΚΑ δηλώνει στήριξη στα στελέχη του Λιμενικού και δεσμεύεται να προστατεύσει την τιμή και το κύρος τους από χλευασμούς για ίδιον όφελος.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιουλίου, το Λιμεναρχείο Ναυπλίου προσήγαγε εργολαβικό συνεργείο και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου, Χρήστο Γκούμα, λόγω εγκατάστασης μόνιμης άγκυρας (ρεμέτζο) από σκάφος που χρησιμοποιούνταν για τον καθαρισμό του λιμανιού. Το ρεμέτζο τοποθετήθηκε μπροστά από καφέ της παραλίας.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου, Χρήστος Γκούμας, αποποιείται ευθυνών μετά την προσαγωγή του για την εγκατάσταση άγκυρας από σκάφος στο λιμάνι του Ναυπλίου. Ο κ. Γκούμας υποστηρίζει ότι η διαδικασία εγκατάστασης της άγκυρας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του, αλλά του αναδόχου που είναι υπεύθυνος για την πρόσληψη προσωπικού, εφοδιασμό υλικών, αγκυροβολία και εξασφάλιση αδειών. Η ανάθεση αφορούσε την καθαριότητα των λιμενικών ζωνών, και η θέση της άγκυρας υποδείχθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του Λιμενικού Ταμείου, ενώ τόνισε ότι η σύμβαση αφορούσε την περίοδο Ιούλιος-Δεκέμβριος 2024 και ότι η άγκυρα δεν αποτελεί μόνιμη κατασκευή.

Η ανακοίνωση των Λιμενικών

Αναλυτικα, η ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομών Αργολίδας – Κορινθίας – Αρκαδίας

Είναι γνωστό πλέον ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν έναν τρόπο έκφρασης για όλο τον κόσμο. Παρατηρείται δε το φαινόμενο αυτοί που εκφράζονται μέσω αυτού του τρόπου τις περισσότερες φορές να είναι άσχετοι και κακεντρεχείς με μοναδικό σκοπό να δηλώσουν την παρουσία τους ως ειδήμονες των πάντων.

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε θεατές ενός λαϊκού δικαστηρίου που ενορχηστρώνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου. Παρότι ο συγκεκριμένος πρόεδρος (πρώην λιμενικός) είναι επιλογή ενός αξιόλογου Δημάρχου με όρεξη και διάθεση για την καλυτέρευση του τόπου του, αντιλαμβανόμαστε ότι ο συγκεκριμένος τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου λοιδορώντας το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη που εργάζονται για αυτό, δίνει βήμα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε άσχετους πολίτες να χλευάζουν τη Λιμενική Αρχή Ναυπλίου και τα στελέχη της, προκαλώντας το κοινό αίσθημα με εκφράσεις που δεν αντιστοιχούν στο κύρος του Σώματος αλλά και στο έργο που επιτελείται καθημερινά.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον Δήμαρχο Ναυπλίου κ. Ορφανό Δημήτρη να λάβει δραστικά μέτρα για την επίλυση του σοβαρού θέματος.

ΖΗΤΑΜΕ από την Εισαγγελία του Ναυπλίου να αξιολογήσει ποινικά τις ενέργειες από το συγκεκριμένο πρόσωπο καθώς διέρρευσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπηρεσιακά έγγραφα με υπογραφές και στοιχεία εμπλεκομένων στελεχών.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ απερίφραστα ότι ως ΕΠΛΣΑΚΑ είμαστε δίπλα στον συνάδελφο Λιμενικό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χλευάσει, για ίδιον όφελος, τα στελέχη μας“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version