banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Πύλος: 35 ανήλικοι μεταξύ των 77 διασωθέντων – Ήταν 5 μέρες εν πλω

Οι αρχές διερευνούν την υπόθεση διακίνησης μεταναστών που ξεκίνησε από την Τουρκία
Λιμενικό σώμα

Σε μια ακόμη επιχείρηση διάσωσης, 77 πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν στη μέση του Αιγαίου, 112 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν παρουσίασε βλάβη και εξέπεμψε σήμα κινδύνου τα ξημερώματα. Μετά από μια αγωνιώδη αναζήτηση, οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου τους παρείχαν άμεση βοήθεια οι αρμόδιες υπηρεσίες και εθελοντές.

Ανάμεσα στους 77 διασωθέντες βρίσκονται και 35 ανήλικοι εκ των οποίων 14 είναι παιδιά κάτω των 12 ετών.

Όπως είπαν, είχαν ξεκινήσει από κάποιο λιμάνι από την περιοχή της Σμύρνης στην Τουρκία, βρίσκονταν στο νερό πέντε μέρες και προορισμός τους ήταν η Ιταλία.

Οι διασωθέντες θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε κλειστές δομές, όπου θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και θα καταγραφούν τα στοιχεία τους. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας σε άλλες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα, οι αρχές διερευνούν την υπόθεση διακίνησης μεταναστών, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποια από τα άτομα που επέβαιναν στο ιστιοφόρο εμπλέκονται σε αυτήν την παράνομη δραστηριότητα.

Η άφιξη των 77 προσφύγων στην Καλαμάτα αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ανθρωπιστική κρίση που συνεχίζει να πλήττει την περιοχή του Αιγαίου. Οι διαδρομές των μεταναστών γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται δραματικά οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis