banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Διάσωση 77 μεταναστών από ακυβέρνητο ιστιοφόρο ανοιχτά της Πύλου

Οι διασωθέντες δηλώνουν ότι ξεκίνησαν από την Τουρκία και ήταν πέντε μέρες στη θάλασσα
Λιμενικό σκάφος

Ένα ιστιοφόρο με 77 επιβαίνοντες έμεινε ακυβέρνητο χθες το βράδυ, Δευτέρα 5 Αυγούστου, 112 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε άμεσα.

Οι 77 μετανάστες διασώθηκαν από κρουαζερόπλοιο που έπλεε στην περιοχή και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας. Ανάμεσά τους βρίσκονται 14 παιδιά και 12 γυναίκες. Οι διασωθέντες δηλώνουν ότι ξεκίνησαν από την Τουρκία και ήταν πέντε μέρες στη θάλασσα πριν τη διάσωσή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ Καλαμάτας, η πλειονότητα είναι Αιγύπτιοι, ενώ υπάρχουν και Σύριοι, καθώς και υπήκοοι Σουδάν.

Στην Καλαμάτα, το κεντρικό λιμεναρχείο καταγράφει τους διασωθέντες, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε αποθήκες του λιμανιού. Οι κοινωνικές υπηρεσίες και η πολιτική προστασία του δήμου Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ερυθρού Σταυρού, έχουν προετοιμάσει το χώρο φιλοξενίας μέχρι οι μετανάστες να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας στη χώρα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis