banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Τεντόγλου – Έγραψε ιστορία στο Παρίσι

Έγινε μόλις ο δεύτερης άλτης του μήκους που καταφέρνει να διατηρήσει τον τίτλο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες πίσω μόνο από τον Καρλ Λούις
Μίλτος Τεντόγλου

Μυθικός Μίλτος Τεντόγλου, αναδείχθηκε για δεύτερη σερί φορά χρυσός Ολυμπιονίκης και έγραψε ιστορία για τον παγκόσμιο αθλητισμό στο Παρίσι! Ο πρωταθλητής του Μήκους από τα Γρεβενά κατέκτησε το δεύτερο σερί χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του στα 26 του και έγινε μόλις ο δεύτερης άλτης του μήκους που καταφέρνει να διατηρήσει τον τίτλο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες πίσω μόνο από τον Καρλ Λούις.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 8.27μ, το οποίο δεν του φάνηκε καλό ενώ λίγο μετά ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι προσγειώθηκε στα 8.34μ, για να αφήσει δεύτερο τον Τεντόγλου. Ο ίδιος απάντησε στη δεύτερη προσπάθεια με 8.48μ, για να ανέβει ξανά πρώτος και να παραμείνει εκεί. Το τρίτο του άλμα μετρήθηκε στα 8.24μ και μετά το τέλος της τρίτης προσπάθειας βρισκόταν στην πρώτη θέση όσο ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ είχε ανέβει στη δεύτερη θέση με 8.36μ.

Έπειτα, ο Τεντόγλου είχε άλμα στα 8.36μ και στην πέμπτη προσπάθειά του στα 8.31μ, ενώ παρέμενε πρώτος. Οι αντίπαλοί του δεν κατάφεραν να τον ξεπεράσουν και έτσι ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο!

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis