banner home design 800x400

Ταλαιπωρία στις Σπέτσες: Καθήλωσαν τα θαλάσσια ταξί λόγω… ΣΔΟΕ

Οι ιδιοκτήτες των θαλάσσιων ταξί τράβηξαν «χειρόφρενο» στα Σκάφη τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για άδικο πρόστιμο σε συνάδελφό τους

Οι ταξιδιώτες στις Σπέτσες βρέθηκαν αντιμέτωποι με σημαντικές καθυστερήσεις καθώς οι ιδιοκτήτες των θαλάσσιων ταξί αποφάσισαν να τραβήξουν «χειρόφρενο» στα σκάφη τους. Η αιφνίδια αυτή κίνηση προήλθε από την αντίδρασή τους σε ένα πρόστιμο που επιβλήθηκε πρόσφατα σε συνάδελφό τους, το οποίο χαρακτηρίζουν ως άδικο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διαμαρτυρία ξεκίνησε όταν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ πραγματοποίησαν έκτακτο έλεγχο σε δύο ζευγάρια επιβατών που ταξίδευαν από την Κόστα Πόρτο – Χελίου προς τις Σπέτσες. Οι επιβάτες κλήθηκαν να προσκομίσουν τις αποδείξεις για τη μεταφορά τους, οι οποίες, όπως αποδείχθηκε, κόπηκαν στη μέση της διαδρομής και όχι κατά την επιβίβασή τους, όπως απαιτείται από τον νόμο.

Αυτή η ανακρίβεια οδήγησε στην επιβολή προστίμου ύψους 250 ευρώ στον ιδιοκτήτη του θαλάσσιου ταξί, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των συναδέλφων του. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την, κατά τη γνώμη τους, αδικία, οι ιδιοκτήτες των θαλάσσιων ταξί αποφάσισαν να ακινητοποιήσουν τα σκάφη τους στο λιμάνι της Ντάπιας, προκαλώντας σοβαρή ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες.

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά των τουριστών, που βρίσκονται σε αβεβαιότητα για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια, όσο και από τους τοπικούς επιχειρηματίες που ανησυχούν για τις επιπτώσεις στον τουρισμό της περιοχής.

Η διαμαρτυρία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί μια δίκαιη λύση στο θέμα του προστίμου, με τους ιδιοκτήτες να ζητούν την ακύρωση της ποινής και την επανεξέταση της διαδικασίας ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version