banner home design 800x400

Εγκαίνια έκθεσης της Γαλλίδας ζωγράφου Lélia Leroy-Terquem στο Ναύπλιο

Η ατομική έκθεση με θέμα «Τα χρώματα του χρόνου» θα διαρκέσει από το Σάββατο 10 Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024.

Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2024 και ώρα 20:00 θα γίνουν τα εγκαίνια – vernissage της ατομικής έκθεσης της Γαλλίδας ζωγράφου Lélia Leroy-Terquem, με επιμέλεια της Βασιλικής Ξυλινά, στη Vasiliki – galerie d’art, στο Ναύπλιο

Η ατομική έκθεση με θέμα «Τα χρώματα του χρόνου» θα διαρκέσει από το Σάββατο 10 Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024.

Η Lélia Leroy-Terquem ζωγραφίζει από πολύ μικρή. Προερχόμενη από  οικογένεια καλλιτεχνών, όπου η τέχνη σε όλες τις μορφές της εκτιμάται, η Lélia συνειδητοποίησε να παρατηρεί τις ομορφιές της φύσης και τα χρώματα των τοπίων. 

Αυτή η επίγνωση λάμπει μέσα στη ζωγραφική της.

Ζωγραφίζει με απόλυτη ελευθερία, αφήνοντας τον εαυτό της να καθοδηγείται από τη φαντασία της, να νικιέται από τα συναισθήματα της παρούσας στιγμής, χωρίς σχέδια ή κρίση. Της αρέσει να παίζει με τα σχήματα, τα χρώματα, αφήνοντας τον εαυτό της να μεταφερθεί από το υλικό, το νερό και το χαρτί, να παρασυρθεί στα άγνωστα μονοπάτια της δημιουργίας.

Της αρέσει να προχωρά εκεί  όπου τα πάντα επιτρέπονται και όπου μπορούμε να τολμήσουμε τα πάντα, να ονειρευόμαστε, να εκπλαγούμε σαν παιδιά, με αγαλλίαση.

Η Lélia έχει ενσωματώσει στα έργα της ημιπολύτιμους λίθους και φύλλα χρυσού καθώς και ηφαιστειακή άμμο. Εμπνευσμένα από τον πλούτο της φύσης, τα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας, τα τοπία της ερήμου και του απώτατου βορρά, τα έργα της αποτελούν  πρόσκληση για ταξίδια.

Η Lélia έχει  εκθέσει τα έργα της σε περισσότερες απο 20 ατομικές εκθέσεις στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version