banner home design 800x400

Ναύπλιο: Πώς έσωσαν τον 64χρονο στην Αρβανιτιά

Τι λέει το Λιμενικό Σώμα για τη διάσωση του λουόμενου που κινδύνευε

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός ηλικιωμένου στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο μετά από την επέμβαση ενός ναυαγοσώστη και του Λιμενικού.

Ο άνδρας είχε απομακρυνθεί αρκετά από την ακτή όταν ξαφνικά ένιωσε δυσφορία και χρειαζόταν άμεση βοήθεια. Αρχικά επενέβη ο ναυαγοσώστης της παραλίας ο οποίος εντόπισε τον λουόμενο και τον μετέφερε σε βραχώδες σημείο, ενώ στη συνέχεια ανέλαβαν το Λιμενικό και το ΕΚΑΒ.

Με το σκάφος του λιμενικού ο 64χρονος μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ναυπλίου και από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ο άνδρας είχε τις αισθήσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Όπως σημειώνει το Λιμενικό Σώμα:

«Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ναυπλίου ότι ένας 64χρονος ημεδαπός έχρηζε άμεσα βοήθειας ενώ κολυμπούσε στην παραλία «Αρβανιτιά» Ναυπλίου.

Για το σημείο απέπλευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη της Λιμενικής Αρχής από ξηράς καθώς και ο ναυαγοσώστης της περιοχής, ο οποίος εντόπισε τον λουόμενο και τον μετέφερε σε βραχώδες σημείο πλησίον της ακτής.

Από εκεί, περισυλλέχθηκε από το περιπολικό σκάφος το οποίο τον μετέφερε στην στεριά και στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσηλευτική μονάδα του Ναυπλίου, για παροχή ιατρικής περίθαλψης».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version