banner home design 800x400

Τρίπολη: Εξιχνιάστηκαν 12 κλοπές

Οι δράστες από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 25.000 ευρώ

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Τρίπολη: Εξιχνιάστηκαν 12 κλοπές

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, 12 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής, σε περιοχές της Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας από 20 έως 38 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από τους ανωτέρω αστυνομικούς, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω κατηγορούμενοι συγκρότησαν
εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κλοπών αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να καθιστούν δυσχερή τον εντοπισμό τους μετέβαιναν σε περιοχές των Νομών Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας, είτε με οχήματα ιδιοκτησίας τους είτε με ενοικιαζόμενα, στα οποία πολλές φορές τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας και διέπρατταν κλοπές σε οικίες και οχήματα.

Όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από την 7.2.2024 έως και την 24.3.2024, διέπραξαν, συνολικά, 1 περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία και 11 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και οχήματα, όπου αφαίρεσαν μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version