banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Ακυβέρνητο ιστιοφόρο στον Κορινθιακό – Αγνοείται ο καπετάνιος

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης στον Κορινθιακό Κόλπο – Στο σημείο λιμενικό, ιδιώτες και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου 3 Αυγούστου μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στον Κορινθιακό Κόλπο, καθώς ιστιοφόρο σκάφος πλέει ακυβέρνητο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο ιστιοφόρο επέβαιναν έξι άτομα, μεταξύ αυτών και ο καπετάνιος, ο οποίος αγνοείται μετά από ισχυρό κύμα που τον παρέσυρε στη θάλασσα.

Όπως μεταδίδει ο Alpha, η μηχανή του σκάφους έσβησε, με αποτέλεσμα ο καπετάνιος να ανοίξει τα πανιά για να συνεχίσει την πορεία. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων έντασης 4 μποφόρ, ο καπετάνιος παρασύρθηκε και εξαφανίστηκε στα νερά του Κορινθιακού Κόλπου.

Η υπόλοιπη ομάδα των επιβατών δεν γνωρίζει τη διαχείριση του σκάφους, αφήνοντάς το να πλέει ακυβέρνητο. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και ιδιώτες με τα δικά τους σκάφη, συμμετέχοντας στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του αγνοούμενου καπετάνιου.

Για την ενίσχυση της προσπάθειας έχει ζητηθεί και η συμβολή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σημάδια ζωής από τον καπετάνιο. Οι καιρικές συνθήκες παραμένουν δύσκολες, καθιστώντας την επιχείρηση ιδιαίτερα απαιτητική.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis