banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Πελοπόννησος: Νέα κρούσματα πανώλης σε αιγοπρόβατα – Πού εντοπίστηκαν

Πρόκειται για κρούσματα που βρέθηκαν σε κτηνοτροφικές μονάδες που εδρεύουν σε Νεμούτα και Βαρθολομιό, στην Ηλεία.
Πρόβατο κτηνοτροφική μονάδα

Δύο ακόμα κρούσματα πανώλης εντοπίστηκαν σε αιγοπρόβατα κτηνοτροφικών μονάδων στην Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα στην Ηλεία, σημαίνοντας συναγερμό στις τοπικές αρχές.

Όπως αναφέρει το patrisnews, πρόκειται για κρούσματα που βρέθηκαν σε κτηνοτροφικές μονάδες που εδρεύουν σε Νεμούτα και Βαρθολομιό, με τα ζώα να προέρχονται από την Λάρισα. Είχε προηγηθεί το κρούσμα στην ορεινή Κορινθία, για το οποίο ήδη έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Νίκου Κοροβέση και της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσία, εκκινώντας τις διαδικασίες για την θανάτωση των ζωών και την μετέπειτα ταφή τους σε συγκεκριμένο χώρο.

Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας: Κανένας λόγος ανησυχίας

«Πράγματι, μετά το χθεσινό εργαστηριακό έλεγχο, εντοπίστηκαν δυο θετικά δείγματα σε Βαρθολομιό και Νεμούτα από ζώα που είχαν μετακινηθεί από την Λάρισα. Ήμασταν σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο και έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες που απαιτούνται και που ορίζει η νομοθεσία σε ανάλογες περιπτώσεις.

Τονίζω, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού η νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Παρακαλούνται όλοι οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας και όσοι εμπλέκονται στις δραστηριότητες της αιγοπροβατοτροφίας να προσαρμόζονται στα μέτρα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο. Είμαστε από την πρώτη στιγμή ενήμεροι και σήμερα η Κτηνιατρική Υπηρεσία θα μεταβεί στις κτηνοτροφικές μονάδες προκειμένου να γίνουν αυτά που πρέπει και να εφαρμοστεί πιστά το πρωτόκολλο».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis