banner home design 800x400

Επί τάπητος η διάβρωση των ακτών σε Κορινθία, Αργολίδα και Μεσσηνία

Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών κύριο θέμα στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών και τα ακόλουθα προβλήματα που δημιουργούνται βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη, που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, την Πέμπτη 1η Αυγούστου.

Ειδικότερα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, όπου το φαινόμενο προκαλεί σοβαρά ζητήματα. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν αναλυτικά και οι περιπτώσεις των περιοχών Αίπειας και Μαντίνειας στη Μεσσηνία, καθώς και του Αγίου Αιμιλιανού στην Αργολίδα, που επίσης βρίσκονται αντιμέτωπες με το φαινόμενο της διάβρωσης. Η συζήτηση εστίασε στην ανάγκη άμεσης εκπόνησης ολοκληρωμένης μελέτης για την προστασία των ακτών και την εφαρμογή μέτρων αποκατάστασης.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του Γενικού Γραμματέα και στελεχών του Υπουργείου εξέτασαν ζητήματα σχετικά με την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς όπως τονίστηκε από τον Περιφερειάρχη, η αναβάθμιση των λιμένων αποτελεί κρίσιμη προτεραιότητα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version