banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320
portoheli 2024 banner 728x90

Συνεργασία για την προτομή της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στην Ερμιονίδα

Ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Ερμιονίδας Γιάννης Μαργέτας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Ερμιονίδα-Βήμα στο Αύριο» ενημερώνουν για τη θέση της παράταξής τους

Ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Ερμιονίδας Γιάννης Μαργέτας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Ερμιονίδα-Βήμα στο Αύριο» ενημερώνουν για τη θέση της παράταξής τους σχετικά με το 25ο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Ιουλίου 2024, που αφορά την τοποθέτηση προτομής της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στην Ερμιόνη.

Η παράταξη συμφωνεί με την τοποθέτηση του καλλιτεχνικού δημιουργήματος προς τιμήν της, αλλά επισημαίνουν την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Δήμου, Οικογένειας και Ιδρύματος για την επιλογή του έργου, του καλλιτέχνη και του σημείου τοποθέτησης.

Θεωρούν ότι αυτό είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για την εξέχουσα προσωπικότητα και το ανθρωπιστικό έργο της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

Προς Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Αξιότιμη Οικογένεια Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Ως επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Ερμιονίδας, επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να σας γνωστοποιήσω τη θέση της Παράταξής μας σε ό,τι αφορά το 25ο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας της 31ης Ιουλίου 2024, «Σχετικά με την υπ΄αριθ. 20/2024 απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης» θέμα της οποίας ήταν: «Τοποθέτηση προτομής της αείμνηστης Ερμιονίτισσας και δημότισσάς μας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη».

Συμφωνούμε απολύτως με την αναγκαιότητα τοποθέτησης από τον Δήμο Ερμιονίδας,  καλλιτεχνικού δημιουργήματος στην Ερμιόνη, γενέτειρα της αείμνηστης Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη  και αγαπημένη της πόλη, την οποία έχει πολλαπλώς ευεργετήσει.

Θεωρούμε, ωστόσο, ότι για την Οικουμενική Ελληνίδα Μαριάννα, με την εξέχουσα προσωπικότητα, η οποία άφησε ως παρακαταθήκη τεράστιο ανθρωπιστικό έργο, είναι απαραίτητη η συνεργασία Δήμου, Οικογένειας και Ιδρύματος όσον αφορά την επιλογή του καλλιτεχνικού δημιουργήματος, του καλλιτέχνη που θα το φιλοτεχνήσει και του τόπου τοποθέτησής του. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορεί να αποδώσει η τοπική κοινωνία μας, η οποία  την υπεραγαπούσε και τη θαύμαζε και  επιθυμεί να καμαρώνει με υπερηφάνεια ένα  υψηλής αισθητικής καλλιτεχνικό δημιούργημα.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Μαργέτας

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Ερμιονίδα-Βήμα στο Αύριο».

Αντώνιοζας Νικόλαος

Μερτύρης Ιωσήφ

Μούγιος Γεώργιος

Γανώσης Ιωσήφ

Δρούζας Χρήστος

Αποστόλου Παναγιώτης

Γκιώνης Ιωάννης

Αγρίμης Παναγιώτης“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis