banner home design 800x400

Ναύπλιο: Γιατί προσήχθη ο Γκούμας; Μεγάλος ντόρος για ένα ρεμέτζο

Από το λιμεναρχείο ερευνάται αν υπήρχε νόμιμη άδεια από την αρμόδια αρχή για το ρεμέζτο

Ένα ρεμέτζο βάρκας ήταν η αιτία που το λιμεναρχείο Ναυπλίου προσήγαγε εργολαβικό συνεργείο στο λιμάνι του Ναυπλίου το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιουλίου, καθώς και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου και δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Γκούμα, ο οποίος προσήλθε μόνος του για να καταθέσει στο Λιμεναρχείο, λίγη ώρα μετά.

Από το Λιμενικό Ταμείο είχε ανατεθεί εργολαβία για την «παροχή υπηρεσίας για την καθαριότητα χώρων χερσαίων και εξομοιουμένων ζωνών λιμένων καθώς και θαλάσσιων ζωνών λιμένων αρμοδιότητας ΔΛΤΝ ήτοι Ναυπλίου». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χρήστο Γκούμα, για τις εργασίες αυτές χρησιμοποιείται σκάφος για το οποίο χρειαζόταν για να δένει την περίοδο των εργασιών το ρεμέτζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν το σκάφος του εργολάβου που έχει μισθωθεί για να καθαρίσει το λιμάνι του Ναυπλίου, αποφάσισε να ρίξει μία μόνιμη άγκυρα (ρεμέτζο) μπροστά από γνωστό καφέ της παραλίας, όπου προβλέπεται να δένουν τέτοια σκάφη.

Από το λιμεναρχείο ερευνάται αν ο εργολάβος που είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την εκτέλεση των εργασιών, είχε λάβει νόμιμη άδεια από την αρμόδια αρχή για να ρίξει το ρεμέτζο.

Η υπόθεση πιθανότατα να μπει στο αρχείο, αφού παρότι προβλέπεται άδεια για τα ρεμέτζα, αμφίβολο είναι αν κάποιο ρεμέτζο διαθέτει τέτοια άδεια.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version