banner home design 800x400

Μελέτη για το Μεσογειακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Πελοποννήσου

Το κέντρο θα μπορεί να φιλοξενήσει πολλά επιχειρηματικά και πολιτιστικά γεγονότα, όπως εμπορικές εκθέσεις, συνέδρια, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα και φεστιβάλ

Η μελέτη που αφορά το Μεσογειακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Πελοποννήσου το οποίο σχεδιάζεται να γίνει στο Δήμο Μεγαλόπολης, βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, η ΔΕΘ – ΗELEXPO πρότεινε να δημιουργηθεί το εν λόγω κέντρο στη Μεγαλόπολη. Μετά από δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό, η ReDePlan ανέλαβε να μελετήσει και να εισηγηθεί σχετικά. Κατόπιν διαβούλευσης, η εταιρεία παρέδωσε τη μελέτη σκοπιμότητας για το κέντρο.

Στόχος του σπουδαίου αυτού έργου, είναι να συμβάλει στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής, μέσω της αξιοποίησης των λιγνιτικών δομών της Μεγαλόπολης και της ανάπτυξης νέων οικονομικών δράσεων.

Το κέντρο θα μπορεί να φιλοξενήσει πολλά επιχειρηματικά και πολιτιστικά γεγονότα, όπως εμπορικές εκθέσεις, συνέδρια, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα και φεστιβάλ.

Ο προϋπολογισμός του έργου, έχει προεκτιμηθεί στα 27,7 εκατ. ευρώ και η έκταση ανάπτυξης του κέντρου προσεγγίζει τα 30 στρέμματα.

Η μελέτη σκοπιμότητας, μετά από συνεργασία της ReDePlan με την ομάδα επίβλεψης της ΔΕΘ, μετατράπηκε σε επιστημονική δημοσίευση (εξετάστηκε από 3 αξιολογητές και δημοσιεύτηκε σε περιοδικό, ενώ είναι διαθέσιμη, ελεύθερα στον σύνδεσμο mdpi.com/2071-1050/16/14/6153).

H συγκεκριμένη επένδυση, μαζί με τις υπόλοιπες που ετοιμάζονται (π.χ. επιχειρηματικό πάρκο), αναμένεται να τονώσουν σημαντικά την οικονομική ζωή της μεταλιγνιτικής Μεγαλόπολης και όχι μόνο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version