banner home design 800x400

Ένα ορεινό σπήλαιο για λίγους στην Αργολίδα

Στα Τσιρίστρα Αργολίδας, στο όρος Φαρμακά, υπάρχει μικρό σπήλαιο που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι τής περιοχής σαν καταφύγιο στα χρόνια της κατοχής

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

1 σχόλιο στο Ένα ορεινό σπήλαιο για λίγους στην Αργολίδα

Λίγοι ξέρουν ότι σε αυτό τον τόπο, στα Τσιρίστρα Αργολίδας, στο όρος Φαρμακά, υπάρχει μικρό σπήλαιο που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι τής περιοχής σαν καταφύγιο στα χρόνια της κατοχής.

Μέλη του Συλλόγου Σπηλαιολογίας Αργολίδας – Κορινθίας έχουν επισκεφθεί αυτό το άγνωστο στους περισσότερους σπήλαιο και το φωτογράφησαν.

Η Τσιρίστρα είναι ένας ορεινός οικισμός του Γυμνού σε υψόμετρο 383 μέτρων. Πιστεύεται ότι από τις πηγές του χωριού, που πήγαζαν από το όρος του Φαρμακά και βόρεια του Γυμνού, αρδευόταν ολόκληρο το Άργος κατά το παρελθόν.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Γερμανός Τάσος

    Υπάρχει και στην Κρύα Βρύση Άργους μια σπηλιά που την λένε του Καλατζή η τρύπα. Και εκεί έβαζαν τα τυριά και τις μυζήθρες την κατοχή και σαν κρυψώνα και γιατί είχε δροσιά. Στο μικρό αυτό σπήλαιο μπαίνεις δύο τρία μέτρα μπουσουλωντας και μετά σηκώνεσαι. Αν θυμάμαι καλά γιατί είχα πάει πολύ μικρός πρέπει να έχει και σταλακτίτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version