banner home design 800x400

Έκκληση για λελογισμένη χρήση νερού κάνει ο Δήμος Σπάρτης

Έκκληση για λελογισμένη χρήση νερού – Περιορισμός της χρήσης μόνο για τις οικιακές ανάγκες

Με δεδομένη την λειψυδρία, αλλά και τα φαινόμενα αλόγιστης χρήσης νερού που έχουν καταγραφεί, με συνέπεια να δημιουργείται έντονο πρόβλημα στην υδροδότηση Κοινοτήτων και στην άρδευση καλλιεργειών, ο Δήμος Σπάρτης απευθύνει εκ νέου έκκληση σε όλους τους δημότες και τους επισκέπτες να περιορίσουν τη χρήση του νερού.

Σε αντίθεση με όμορους Δήμους, οι οποίοι έχουν ήδη προχωρήσει σε εκτεταμένες διακοπές για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ο Δήμος Σπάρτης έχει περιορίσει τις επιπτώσεις από την αυξημένη ζήτηση, ωστόσο χρειάζεται η συνεργασία όλων μας. Γι’ αυτό τον λόγο ο Δήμος Σπάρτης και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΣ) απευθύνουν έκκληση στους δημότες:

  • Να περιορίσουν τη χρήση νερού ύδρευσης για το πλύσιμο αυλών, βεραντών, οχημάτων κλπ.
  • Να περιορίσουν τα φαινόμενα υπεραρδεύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Η χρήση νερού από τα δίκτυα ύδρευσης με σκοπό την άρδευση απαγορεύεται.

Εφόσον το πρόβλημα της ύδρευσης ενταθεί, τότε θα επιβληθεί περιορισμός της διάθεσης νερού για άρδευση.

  • Η χρήση νερού από τους πυροσβεστικούς κρουνούς απαγορεύεται. Παρά το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΣ έχει ήδη απευθύνει έκκληση να μην υπάρχει παρέμβαση στους πυροσβεστικούς κρουνούς, κάποιοι συνεχίζουν να συνδέονται. Πρόκειται για παράνομη ενέργεια, η οποία εγκυμονεί και κινδύνους μόλυνσης του δικτύου με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Συνεργεία του Δήμου Σπάρτης και της Δ.Ε.Υ.Α. Σπάρτης θα εντατικοποιήσουν τους ελέγχους το αμέσως επόμενο διάστημα και θα επιβάλουν πρόστιμα στους παραβάτες.

“Χρειαζόμαστε την βοήθεια και την κατανόηση όλων προκειμένου να ανταπεξέλθουμε με το λιγότερο δυνατό κόστος αυτή την δύσκολη περίοδο λόγω της λειψυδρίας.

Το νερό είναι υπόθεση όλων και κάθε σταγόνα μετράει!”, σημειώνει ο Δήμος.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version