banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Αργολίδα: Σε αδιέξοδο οι αγρότες από τις επιδρομές ακρίδων

Άμεση ανάγκη για λήψη δραστικών μέτρων – Στη βουλή το θέμα από Ανδριανό και Πουλά
Ακρίδες

Η Αργολίδα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν συνεχιζόμενο εφιάλτη: τις επιδρομές ακρίδων στις καλλιέργειες. Οι αγρότες της περιοχής είναι σε απόγνωση, καθώς οι ζημιές από τα έντομα αυξάνονται με κάθε χρόνο και η έλλειψη δραστικών μέτρων από την πολιτεία επιδεινώνει την κατάσταση.

Οι επιδρομές από ακρίδες δεν είναι μια νέα πρόκληση για τους καλλιεργητές της Αργολίδας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, το φαινόμενο έχει ενταθεί δραματικά. Κάθε χρόνο, οι αγρότες παρακολουθούν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται ολοσχερώς από τις ακρίδες, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους παραγωγούς.

Ανεπαρκής η στήριξη της Πολιτείας

Οι παραγωγοί της περιοχής ζητούν τη στήριξη της πολιτείας, αλλά η αντίδραση μέχρι στιγμής είναι ανεπαρκής.

Το μόνο μέτρο που λαμβάνεται είναι η έκδοση δελτίων τύπου από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) Αργολίδας, που προειδοποιούν για τον κίνδυνο και παρέχουν συμβουλές για την αντιμετώπιση των ακρίδων. Δυστυχώς, οι προειδοποιήσεις αυτές δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στην πράξη.

Ερωτήματα προς τον Υπουργό

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στις ζημιές από τις ακρίδες. Οι αγρότες της Αργολίδας ήδη αντιμετωπίζουν πολλές άλλες δυσκολίες, όπως έντονα καιρικά φαινόμενα, προβλήματα άρδευσης και αυξημένο κόστος παραγωγής. Η προσθήκη των επιδρομών ακρίδων κάνει την κατάσταση ανυπόφορη.

Ερώτηση Πουλά

Ο βουλευτής Ανδρέας Πουλάς έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα δράση. Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ζητά από τον Υπουργό Γεωργίας κ. Κώστα Τσιάρα να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την καταπολέμηση των ακρίδων και να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο και στοχευμένο πρόγραμμα για την προστασία των καλλιεργειών.

Τα ερωτήματα που θέτει είναι τα εξής:

  1. Ποια άμεσα μέτρα θα ληφθούν για την καταπολέμηση των ακρίδων στην Αργολίδα;
  2. Θα εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την πλήρη αντιμετώπιση των ακρίδων στην περιοχή;
  3. Σκοπεύει η κυβέρνηση να τροποποιήσει τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει και τις ζημιές από ακρίδες;

Ερώτηση Ανδριανού

Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός, επισημαίνει την ανάγκη για άμεση και αποτελεσματική δράση, τονίζοντας ότι οι ζημιές από ακρίδες δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, γεγονός που εντείνει την ανασφάλεια των παραγωγών.

Ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ θέτει τα εξής ερωτήματα:

  1. Με ποιες δράσεις και στο πλαίσιο τίνος συνολικού προγραμματισμού θα αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα των ζημιών που προκαλούν ολοένα και συχνότερα οι ακρίδες στις καλλιέργειες της Αργολίδας.
  2. Αν θα εξεταστεί η συμπερίληψη των ζημιών από ακρίδες στις καλυπτόμενες από τον ΕΛΓΑ ζημιές».

Η πολιτεία να αναλάβει δράση

Η κατάσταση στην Αργολίδα απαιτεί άμεση παρέμβαση. Οι αγρότες της περιοχής δεν μπορούν να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν μόνοι τους το πρόβλημα των ακρίδων.

Η πολιτεία καλείται να αναλάβει δράση, σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα που θα προστατεύσει τις καλλιέργειες και θα διασφαλίσει το εισόδημα των αγροτών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis