banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Ναύπλιο: Με ειδικό σήμα θα σταθμεύουν στην Παλιά πόλη

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου ανακοινώθηκαν οι προϋποθέσεις χορήγησης ειδικού σήματος για στάθμευση εντός της περιοχής ελέγχου στην παλιά πόλη του Ναυπλίου
Αμαλίας

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου ανακοινώθηκαν οι προϋποθέσεις χορήγησης ειδικού σήματος για στάθμευση εντός της περιοχής ελέγχου στην παλιά πόλη του Ναυπλίου. Ως γνωστό, δικαίωμα στάθμευσης έχουν οι ιδιοκτήτριες-ες οχημάτων που είναι μόνιμοι κάτοικοι της οικιστικής περιοχής που έχει οριοθετηθεί ως ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, τις εργάσιμες ώρες, στο πρωτόκολλο του Δήμου Ναυπλιέων για να καταθέτουν αίτηση προς τη Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους προκειμένου να αποκτήσουν σήμα ελεγχόμενης στάθμευσης ή να τα στείλουν με e-mail στο info @1444.syzefxis.gov.gr.

Τα δικαιολογητικά

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

1. Αίτηση έκδοσης αυτοκόλλητου στάθμευσης μόνιμου κατοίκου.

2. Ε1 τελευταίου έτους (εκτύπωση όλων των σελίδων με σβησμένα τα οικονομικά στοιχεία) με το οποίο ταυτοποιείται η κύρια κατοικία αν είναι ιδιόκτητη, ή αν είναι παραχωρημένη.

3. Ε9 όπου δηλώνεται το ακίνητο κύριας κατοικίας όταν πρόκειται για ιδιόκτητο ή μισθωτήριο συμβόλαιο σε ισχύ αν πρόκειται για μισθωμένη κατοικία (εκτύπωση από την εφαρμογή TAXISnet) (Απόφαση Α.Α.Δ.Ε.-Υπ.Αριθ. Α.1139- ΦΕΚ2269/Β/13-06-2020).

 4. Σε περίπτωση φιλοξενίας (μεταξύ γονέων και παιδιών και μεταξύ αδελφών) επιπρόσθετα προσκομίζεται, με το Ε1 του φιλοξενούμενου, το Ε1 και το Ε9 του φιλοξενούντα, με τα οποία αποδεικνύεται η ίδια κύρια κατοικία εντός των ορίων της αντίστοιχης Κοινότητας ή της καθορισμένης ζώνης για την οποία υποβάλλεται η αίτηση.

5. Σε περίπτωση δωρεάν παραχώρησης του ακινήτου προσκομίζεται το Ε1 του αιτούντος και επιπρόσθετα το Ε2 και το Ε9 του ιδιοκτήτη του ακινήτου που παραχωρεί το ακίνητο.

6. Ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ (φωτοτυπία).

7. Άδεια κυκλοφορίας Ε.Ι.Χ. (φωτοτυπία).*

8. Άδεια οδήγησης (δίπλωμα) σε ισχύ (ελληνικό, ευρωπαϊκού τύπου ή διεθνές σε φωτοτυπία).

9. Τελευταίος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, όπου βεβαιώνεται το οικιακό τιμολόγιο (φωτοτυπία).

10. Υπεύθυνη δήλωση ότι ΔΕΝ έχει ή ΔΕΝ μισθώνει ή ΔΕΝ του έχει παραχωρηθεί “χώρος στάθμευσης (εντός υπογείου ή Pilotis ή ακάλυπτου χώρου ή σε Σταθμό Αυτοκινήτων) εντός της “Ζώνης Μονίμου Κατοίκου” που θα αιτηθεί.

11. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία θα δηλώνεται η τρέχουσα διεύθυνση κατοικίας, ότι τα προσκομισθέντα στοιχεία είναι αληθή.

Παρατηρήσεις

• Σε περίπτωση που η άδεια κυκλοφορίας είναι σε άλλο όνομα από αυτό του αιτούντος απαιτείται και υπεύθυνη δήλωση παραχώρησης χρήσης του συγκεκριμένου οχήματος από τον κάτοχό του, νομίμως θεωρημένο.

• Σε περίπτωση μακροχρόνιας μίσθωσης οχήματος (leasing) προσκομίζεται επιπρόσθετα φωτοτυπία συμβολαίου μεταξύ της εταιρείας και του αιτούντος.

 • Η αρμόδια επιτροπή δύναται να ζητήσει επιπρόσθετα δικαιολογητικά σε ειδικές περιπτώσεις, όπου απαιτείται περαιτέρω διευκρίνιση στοιχείων.

 • Η αρμόδια επιτροπή μπορεί να διακόψει αυτοδίκαια την ισχύ της κάρτας, όταν αποδεδειγμένα δεν συντρέχουν οι λόγοι ύπαρξης της.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis