banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Μεσσήνη: Η παραλία του Αγίου Νικολάου κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά και διεκδικεί μέριμνα

Γράφει ο Γιάννης Λάσκαρης
Η παραλία του Αγίου Νικολάου στη Μεσσήνη

Η παραλία του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Μεσσήνης είχε πάντα πιστούς φίλους του εναλλακτικού και του ήρεμου τόπου αναψυχής για λουόμενους.

Σε μια θέση που η φυσική ιδιαιτερότητα προσφέρεται για ήσυχες στιγμές χωρίς ουσιαστικά καμία παρέμβαση η παραλία παραμένει «παρθένα» και αναλλοίωτης ομορφιάς στο πέρασμα των χρόνων. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί και κατά κάποιο τρόπο εκτονωτικά  στην ασφυκτιούσα παραλία της Μπούκας κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Η παραλία του Αγίου Νικολάου στη Μεσσήνη
Η παραλία του Αγίου Νικολάου στη Μεσσήνη

Έτσι η πόλη της Μεσσήνης έχει την ιδιαιτερότητα να διαθέτει παραλίες «δυο ταχυτήτων» ή αλλιώς δύο επιλογών. Η παραλία του Αγίου Νικολάου είναι μια πεντακάθαρη παραλία που έλκει λουόμενους από πολλές περιοχές και όχι μόνο της Μεσσήνης.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί στοιχειώδης  υποδομές (απαιτούνται πολλές περισσότερες) και παραμένει καθαρή αφού κατά καιρούς γίνεται από τους πολίτες και με  «αθόρυβο» τρόπο εθελοντικός καθαρισμός. Χαρακτηρίζεται για τα καθαρά νερά της την αμμουδιά της που προσφέρεται για άνετο περπάτημα και φυσική άσκηση και είναι ιδανική για όσους επιθυμούν να ζήσουν στιγμές χαλάρωσης όλες τις ώρες της ημέρας.

Το ηλιοβασίλεμα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή που αξίζει κάποιος να απολαύσει σε αυτή την παραλία ενώ το πρωϊνό μπάνιο αποτελεί απόλαυση. Το παραλιακό μέτωπο της Μεσσήνης είναι η προίκα της και το μέλλον της.

Η παραλία του Αγίου Νικολάου τα επόμενα χρόνια θα διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο αν πραγματοποιηθεί  η παραλιακή διασύνδεση Καλαμάτας Μεσσήνης.

Η παραλία του Αγίου Νικολάου στη Μεσσήνη Λάσκαρης

Γιάννης Λάσκαρης

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis