banner home design 800x400

Mediterranean Echoes: Μια μαγική βραδιά jazz στο Κάστρο του Άργους

Υπό το φως της πανσελήνου ο Αλέκος Βρετός παρουσιάζει το Mediterranean Echoes στις 19 Αυγούστου και ώρα 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

Υπό το φως της πανσελήνου ο Αλέκος Βρετός παρουσιάζει το Mediterranean Echoes, ένα project με συλλογικό χαρακτήρα μιας μουσικής διαφορετικής jazz και μεσογειακής.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο του Άργους στις 19 Αυγούστου και ώρα 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

Το καινούργιο πρότζεκτ του Αλέκου Βρέτου, Mediterranean Echoes, δεν περιλαμβάνει κρουστά ή ντραμς. Εδώ ο ρυθμός υπονοείται, αφήνοντας χώρο στους μουσικούς να χρησιμοποιήσουν τις μελωδίες για να πουν αυτό που θέλουν. Το ούτι με το παραδοσιακό κλαρίνο του Γιάννη Δίσκου, και το μπάσο του Ντίνου Μάνου με το πιάνο του Αναστάσιου Πάππα συνομιλούν αβίαστα. Κορυφαίοι δεξιοτέχνες –ο καθένας στο όργανό του– πλέκουν τα δικά τους στοιχεία επάνω στις μελωδίες που καλούνται να ερμηνεύσουν και να τις κάνουν δικές τους, χωρίς να στερούν το αυθεντικό χρώμα και το νόημα.

ΦΩΤΟ: akriviadis.gr

Οι συνθέσεις που θα ακουστούν είναι και των τεσσάρων, καθώς το πρότζεκτ έχει συλλογικό μουσικό χαρακτήρα. Ανάμεσά τους παρεμβάλλονται, βεβαίως, και αγαπημένες συνθέσεις των Ara Dinkjian, Simon Shaheen, Anouar Brahem, κ.ά.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώνει ένας ακόμη παράγοντας, ιδιαίτερα σημαντικός: το κοινό. Για τους επί σκηνής μουσικούς, η εμψύχωση και η αλληλεπίδραση με το κοινό είναι το τελικό ζητούμενο, για μια τζαζ διαφορετική, μεσογειακή.

ΦΩΤΟ: akriviadis.gr

Συντελεστές

  • Αλέκος Βρέτος, ούτι
  • Γιάννης Δίσκος, κλαρίνο
  • Ντίνος Μάνος, μπάσο
  • Αναστάσιος Πάππας, πιάνο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version