banner home design 800x400

Εθελοντική δράση από αθλητές στην Καραθώνα

Καθαρισμός της παραλιακής ζώνης Καραθώνας από αθλητές και προπονήτρια της Γ.Ε. Ναυπλίου

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Εθελοντική δράση από αθλητές στην Καραθώνα

Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, οι αθλητές και οι αθλήτριες της Γυμναστικής Ένωσης Ναυπλίου (ΓΕΝ), υπό την καθοδήγηση της προπονήτριάς τους Κωνσταντίνας Διαμαντή, ανέλαβαν μία σημαντική εθελοντική πρωτοβουλία. Αφήνοντας πίσω τις μπάλες του βόλεϊ και φορώντας γάντια, καθάρισαν την παραλιακή ζώνη της Καραθώνας, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 20 σακούλες σκουπιδιών.

Η δράση αυτή είχε διπλό σκοπό: αφενός την καθαριότητα του περιβάλλοντος και αφετέρου την ευαισθητοποίηση των νέων αθλητών και αθλητριών σχετικά με την περιβαλλοντική συνείδηση. Οι νέοι έδειξαν εξαιρετικό ζήλο και απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι ο αθλητισμός συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του εθελοντισμού, προωθώντας τις αξίες της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Η προπονήτρια της ΓΕΝ, Κωνσταντίνα Διαμαντή, δήλωσε:

«Η ΓΕΝ με μια σειρά εθελοντικών δράσεων επιθυμεί να δείξει στους αθλητές και στις αθλήτριές της ότι ο εθελοντισμός είναι σήμερα πιο σημαντικός από ποτέ καθώς οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη του είναι τα στοιχεία που αναβαθμίζουν και προβάλλουν το ανθρώπινο πνεύμα, τον πολιτισμό, το αθλητικό ιδεώδες, τη συνεργασία, την ομαδικότητα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά μου και ένα μεγαλύτερο μπράβο στους γονείς τους που τα αναθρέφουν με αυτές τις αξίες».

Αυτή η εθελοντική πρωτοβουλία της Γυμναστικής Ένωσης Ναυπλίου αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα του πώς ο αθλητισμός μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός κοινωνικής αλλαγής, προάγοντας την ενεργό συμμετοχή στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ενίσχυση της συλλογικής ευθύνης.

Photos: ΓΕ Ναυπλίου

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version