banner home design 800x400

Δήμος Ναυπλιέων: Γιατί απορρίφθηκε το προτεινόμενο Φεστιβάλ Νόνη

«Θα τιμηθεί η μνήμη του Γιάννη Νόνη, όπως του πρέπει και όχι όπως κάποιοι με κάθε τρόπο προσπάθησαν να την επιβάλλουν»

Απορρίφθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή του δήμου Ναυπλιέων το διήμερο Φεστιβάλ Γιάννη Νόνη, με διάφορα σχόλια να ακούγονται από φίλους και μη του φεστιβάλ μετά από αυτή την απόφαση.

Σχετικά με τα όσα γράφονται και λέγονται το τελευταίο 24ωρο για το Φεστιβάλ «Γιάννης Νόνης», ο Δήμος Ναυπλιέων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η απώλεια ενός αγαπητού συμπολίτη και εκλεκτού στελέχους του Δημοτικού Ωδείου “Κωνσταντίνος Νόνης” δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνεται πεδίο πλειοδοσίας αισθημάτων λύπης και της οφειλόμενης τιμής προς τον εκλιπόντα.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αναθεματίζει τη Δημοτική Αρχή, γιατί αυτή τάχα, περιφρονεί τον εκλιπόντα, μη αποδεχόμενη εκδήλωση στη μνήμη του, με συμμετοχή παλιών συνεργατών του, κάτι που δεν είναι αληθές.

Η Δημοτική Αρχή, ουδέποτε ανακοίνωσε πρόγραμμα “Φεστιβάλ Νόνη” οι δε αφίσες και δεσμευτικές ημερομηνίες που δημοσιοποιήθηκαν δεν έγιναν από το Δήμο Ναυπλιέων.

Η Δημοτική Αρχή, στο ίδιο οικονομικό πλαίσιο δαπάνης του 2022 (1.000 Ευρώ) και του 2023 (2.852 Ευρώ, τα οποία και έμειναν απλήρωτα) για μια μέρα εκδηλώσεων, προτίθετο να κινηθεί και διοργανώσει εκδήλωση και φέτος, αφιερωμένη στη μνήμη του εντός του Αυγούστου, πράγμα που δεν έγινε τελικά αποδεκτό από τη Δημοτική Επιτροπή, καθώς προτάθηκε διήμερο εκδηλώσεων με συνολικό κόστος 10.682 Ευρώ και για μας ως Δημοτική Αρχή το θέμα σταματά εδώ, γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιφέρουμε τη μνήμη κανενός συμπολίτη μας βορά στα συμφέροντα, ή την κακώς εννοούμενη επιλεκτική ευαισθησία για δημιουργία εντυπώσεων.

Ειλικρινά λυπούμαστε για τη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει οι οικείοι του και αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα τιμηθεί η μνήμη του Γιάννη Νόνη, όπως του πρέπει και όχι όπως κάποιοι με κάθε τρόπο προσπάθησαν να την επιβάλλουν».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version