banner home design 800x400

Διασφάλιση του δημόσιου και λαϊκού χαρακτήρα της Καραθώνας

Ο Γιώργος Γαβρήλος, ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ρώτησε τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη, Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, για τα σχέδια του Ταμείου σχετικά με την παραλία της Καραθώνας.

Χθες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, συζητήθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας και των θυγατρικών της. Ο Γιώργος Γαβρήλος, ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ρώτησε τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη, Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, για τα σχέδια του Ταμείου σχετικά με την παραλία της Καραθώνας.

Ο Γιώργος Γαβρήλος εξέφρασε τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας για το μέλλον της παραλίας, ζητώντας διασφάλιση του δημόσιου και λαϊκού χαρακτήρα της. Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης απάντησε ότι το έργο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και ότι θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Τόνισε επίσης ότι το ΤΑΙΠΕΔ ενδιαφέρεται για το κοινωνικό αποτύπωμα των επενδύσεων, επιδιώκοντας βιώσιμη ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Οι ανησυχίες για την Καραθώνα

“Χθες, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, στην οποία συζητείται το Νσχ του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας και των θυγατρικών της και λοιπές διατάξεις», ο Γιώργος Γαβρήλος, ως ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ρώτησε ευθέως τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη, Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, για τα σχέδια του Ταμείου αναφορικά με την παραλία της Καραθώνας.

Όπως επισήμανε ο βουλευτής Αργολίδας, παρόλο που το Νομοσχέδιο ασχολείται με λειτουργικά ζητήματα του Υπερταμείου και του ΤΑΙΠΕΔ, σεβόμενος τον λαό της Αργολίδας και τον πρωταρχικό του ρόλο ως εκπρόσωπος του Νομού, έχει υποχρέωση να θέσει, με όποιο τρόπο μπορεί, τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου, για το μέλλον της μεγαλύτερης παραλίας της πόλης του Ναυπλίου. Ο Γιώργος Γαβρήλος, τέλος, ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις σε σχέση με τα σχέδια αξιοποίησης που επεξεργάζεται το ΤΑΙΠΕΔ, όσο και για το αν θα διατηρηθεί ο δημόσιος και λαϊκός χαρακτήρας της παραλίας.  

Αν και ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ απάντησε αναλυτικά, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, σημείωσε ο Γιώργος Γαβρήλος. Η ήπια ανάπτυξη που δεν θα ανταγωνίζεται την τοπική οικονομία, δεν θα λειτουργεί εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, θα σέβεται το περιβάλλον και την φέρουσα ικανότητα της περιοχής, η προστασία της ελεύθερης πρόσβασης και του δημόσιου χαρακτήρα της Καραθώνας πρέπει να είναι οι άξονες διεκδίκησής μας, σχολίασε, με το σκοπό της προστασίας της μεγαλύτερης παραλίας του Ναυπλίου που αποτελεί τον κυριότερο γαλάζιο πνεύμονα της πρωτεύουσας του Νομού. Κανένα σχέδιο που αποκλείει τους πολίτες από την Καραθώνα και την γεμίζει με τσιμεντένια μεγαθήρια, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, τόνισε, και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από το ΤΑΙΠΕΔ. Τέλος, ο Δήμος Ναυπλιέων, μπορεί και πρέπει να έχει έναν διακριτό ρόλο στην αξιοποίηση της Καραθώνας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η απάντηση του Σταμπουλίδη για την Καραθώνα

Εδώ η απάντηση που έδωσε ο κ. Σταμπουλίδης, μετά από πρόκληση του Γιώργου Γαβρήλου: «Κατ’ αρχήν ως προς τον Καραθώνα, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να ανησυχεί κάποιος, μάλιστα δεν χρειάζεται καν να ανησυχείτε, γιατί είμαστε φάση της ωρίμανσης και ψάχνουμε σύμβουλο για τις απαλλοτριώσεις.

Επίσης, υπάρχει ειδικό χωροταξικό, όπως γνωρίζετε και κάτι πολύ βασικό, όπως κάναμε και με όλα τα ακίνητα τα οποία απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες: Θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση τις προθέσεις μας και νομίζω ότι και σε αυτή την περίπτωση, όταν θα έρθει η ώρα, η τοπική κοινωνία και ο θεσμικός κόσμος θα ξέρει ακριβώς τις τάσεις της αγοράς τις οποίες πρέπει να παρακολουθούμε και να σχεδιάζουμε, ούτως ώστε να έχουμε μια επιτυχή αξιοποίηση. Βέβαια, θυμίζω ότι για μας παίζει μεγάλο ρόλο το κοινωνικό αποτύπωμα που αφήνουν οι επενδύσεις στις περιοχές και γι’ αυτό θέλουμε να είναι κάτι βιώσιμο, κάτι φιλικό προς το περιβάλλον και κάτι το οποίο να δημιουργεί προστιθέμενη αξία μέσα από τις θέσεις εργασίας. Άρα, λοιπόν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχουν ανησυχίες οι πολίτες της περιοχής».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version