banner home design 800x400

Αργολίδα: Καμπάνα 2.000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ στην Αγία Τριάδα

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα δεν τηρούσε τις απαιτούμενες ενδείξεις σε δύο κωδικούς προϊόντων

Με απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, επιβλήθηκε σε κατάστημα Super Market στην Αγία Τριάδα στο Ναύπλιο, χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ υπέρ του Δημοσίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου από αρμόδιους υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου και Απασχόλησης της ΠΕ Αργολίδας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα δεν τηρούσε τις απαιτούμενες ενδείξεις σε δύο κωδικούς προϊόντων, παραβαίνοντας τις διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 4Α του άρθρου 1 της Υ.Α. 91354/17 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)» (Β΄2983).

Σύμφωνα με την παράγραφο 4Α του άρθρου 1 της Υ.Α. 91354/17, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος που δεν πληροί τις απαιτήσεις των κανόνων διακίνησης και εμπορίας. Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορούσε δύο κωδικούς, οδηγώντας έτσι στη συνολική επιβολή προστίμου 2.000 ευρώ.

Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας συνεχίζει να εφαρμόζει αυστηρούς ελέγχους, διασφαλίζοντας την τήρηση των κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων προς όφελος των καταναλωτών και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version