banner home design 800x400

Ξεμένει από νερό η Μεγαλόπολη – Κατεπείγουσες ενέργειες

Περιορισμός χρήσης νερού ύδρευσης λόγω λειψυδρίας- Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Μεγαλόπολης

Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας της φετινής χρονιάς και των φαινομένων κατασπατάλησης του νερού ύδρευσης και των υδροκλοπών που έχουν παρατηρηθεί την τελευταία περίοδο σε διάφορες Τοπικές Κοινότητες και Οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Φαλαισίας, ο Δήμος Μεγαλόπολης προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη υδροδότηση του συνόλου του πληθυσμού, γνωστοποιεί πως προβαίνει άμεσα:

  • Στην απαγόρευση χρήσης νερού ύδρευσης για αρδευτικούς σκοπούς, παντός είδους καλλιεργειών. Το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης προορίζεται αποκλειστικά για ύδρευση.
  • Στην απαγόρευση χρήσης νερού ύδρευσης για πλύσιμο πεζοδρομίων, δρόμων οχημάτων, αυλών, βεραντών και λοιπών ομοειδών χώρων.
  • Στην ασφάλιση (κλείδωμα) του συνόλου των παροχών (βρύσες) και των πυροσβεστικών κρουνών που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους, στους οποίους έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα υδροκλοπών.
  • Στην ασφάλιση (κλείδωμα) του συνόλου των φρεατίων των βανών διανομής που βρίσκονται κατά μήκος του δικτύου ύδρευσης, με την πρόσβαση σε αυτά να επιτρέπεται μόνο σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό του Δήμου Μεγαλόπολης.
  • Στον έλεγχο των μεταφερόμενων με ιδιωτικά οχήματα δεξαμενών (βυτία) από αρμόδιο κλιμάκιο του Δήμου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν γίνεται χρήση νερού ύδρευσης για άλλους σκοπούς πέραν των προβλεπόμενων. Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια των ανωτέρω ελέγχων, εφόσον διαπιστωθεί ότι το μεταφερόμενο νερό προέρχεται από το δίκτυο ύδρευσης, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με επιβολή αυστηρού προστίμου.
  • Στην υδροδότηση εκάστης Τοπικής Κοινότητας & Οικισμού αποκλειστικά με βάση τα πληθυσμιακά τους χαρακτηριστικά, με διαρκή έλεγχο των μετρητών παροχής ύδατος που ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει εγκαταστήσει σε κομβικά σημεία των γραμμών του δικτύου ύδρευσης. Τονίζεται ότι στην περίπτωση που εντοπίζονται υπερβάσεις της μέγιστης κατανάλωσης που δικαιολογείται σύμφωνα με τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά κάποιας περιοχής, ο Δήμος άμεσα θα διακόπτει το νερό της εν λόγω περιοχής, προκειμένου να διασφαλίσει τόσο την επάρκεια του υδατικού αποθέματος, όσο και την απρόσκοπτη υδροδότηση των γειτονικών περιοχών που υδρεύονται από την ίδια γεώτρηση.
  • Στη συνεχή παρακολούθηση των υδρομετρητών (ρολόγια) των καταναλωτών από την αρμόδια Υπηρεσία Ύδρευσης, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα αλόγιστης χρήσης και υπερκατανάλωσης ύδατος.

Τέλος, τονίζεται ότι η κατάσταση με την αλόγιστη χρήση του νερού ύδρευσης δεν δύναται να συνεχιστεί και απαιτεί την πλήρη ευαισθητοποίηση και συνεργασία όλων, προκειμένου να μην παρουσιαστούν φαινόμενα παρατεταμένων διακοπών ύδατος, καθώς και να αποφευχθούν αυστηρές ποινές στους παραβάτες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version