banner home design 800x400

Πολιτική Προστασία Δήμου Ναυπλιέων: Συντονισμένη εργασία για την προστασία των πολιτών

Απάντηση του δήμου σε σχόλια της αντιπολίτευσης για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων

Απάντηση σε σχόλια της αντιπολίτευσης για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων, δίνει ο Δήμος αναφέροντας πως η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, με συνεχόμενα κύματα καύσωνα που θέτουν σε δοκιμασία τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Τζαρίμας, σε συνεργασία με την δημοτική ομάδα, εργάζονται συντονισμένα για την προστασία των πολιτών.

Ο Δήμος Ναυπλιέων έχει πραγματοποιήσει πολλές δράσεις, όπως σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου, κατάθεση του σχεδίου “ΙΟΛΑΟΣ 2” για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών, και συνεχείς παρεμβάσεις για την ασφάλεια και καθαριότητα της περιοχής. Χρησιμοποιεί σύγχρονα μέσα, όπως drone για επιτήρηση, και συντηρεί πυροσβεστικούς κρουνούς και γεωργικά μηχανήματα.

ΦΩΤΟ: Δήμος Ναυπλιέων

Παρά τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να υπονομεύσει το έργο τους, η δημοτική αρχή παραμένει αφοσιωμένη στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και την αποτελεσματική διαχείριση των κρίσεων.

Η απάντηση σε συκοφαντικά σχόλια

Η απάντηση σε συκοφαντικά σχόλια για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων αναφέρει τα εξής:

Η φετινή χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, είναι από τις χειρότερες από την άποψη των κλιματολογικών συνθηκών και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τη φετινή επιμονή κυμάτων καύσωνα, τα οποία ταλαιπωρούν τη χώρα μας και ωθούν στα όρια ολόκληρο το μηχανισμό.

ΦΩΤΟ: Δήμος Ναυπλιέων

Με δεδομένο αυτές τις ιδιαίτερα σκληρές και επικίνδυνες συνθήκες για όλους, τώρα είναι ώρα για συντονισμένη εργασία, αλληλεγγύη, σχεδιασμό, επιφυλακή και αποτελεσματικότητα. Είναι τουλάχιστον λυπηρό, αν όχι θλιβερό, να ασκείται μια τόσο χαμηλού επιπέδου πολιτική από την αντιπολίτευση, τέτοιες ώρες που καλούμαστε όλοι να βρισκόμαστε στις επάλξεις.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Τζαρίμας σε αγαστή συνεργασία με όλη η δημοτική ομάδα έχουν οργανώσει και διαχειρίζονται με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τα μέσα και το προσωπικό του Δήμου Ναυπλιέων, συνεργάζονται στενά με Εθελοντικές Οργανώσεις και εκτελούν πιστά ό,τι προβλέπεται για την ετοιμότητα, την προετοιμασία και την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας .

Ενδεικτικά, πραγματοποιήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα ακόλουθα :

  • Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου στο Δήμο μας.
  • Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου σε επίπεδο Περιφέρειας.
  • Επεξεργαστήκαμε και καταθέσαμε το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ 2”, στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας “Ξενοκράτης” ενώ ταυτόχρονα ομάδα συνεργατών επεξεργάζεται και συντάσσει σειρά από επιχειρησιακά σχέδια, άκρως απαραίτητα για την προστασία των δημοτών μας σε διάφορα σενάρια.
  • Συνδράμαμε με ίδια μέσα στην επιχείρηση της αντιμετώπισης της μεγάλης πρόσφατης πυρκαγιάς στην Κορινθία.
  • Βρισκόμαστε σε διαρκή επιφυλακή για περισσότερο από 30 ημέρες.
  • Αντιμετωπίσαμε άμεσα πτώσεις δέντρων σε πλείστα σημεία του Δήμου μας.
  • Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία ενάρξεις μικρών εστιών πυρκαγιών με την συνδρομή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, εμποδίζοντας την επέκτασή τους.
  • Ενημερώσαμε τους Δημότες μας για τη νέα νομοθεσία περί καθαρισμού οικοπέδων.
  • Πραγματοποιήσαμε καθαρισμούς και επιτόπιες παρεμβάσεις, όπου ήταν απαραίτητο.
  • Αξιοποιήσαμε ένα drone σαν μέσο επιτήρησης επικίνδυνων σημείων, με καθημερινή σχεδόν λειτουργία.
  • Ελέγχθηκαν και επισκευάσθηκαν πολλοί πυροσβεστικοί κρουνοί, που αντιμετώπιζαν προβλήματα λειτουργίας στο Δήμο Ναυπλιέων.
  • Ολοκληρώθηκε η απογραφή των γεωργικών μηχανημάτων και βυτιοφόρων, τα οποία είναι απολύτως λειτουργικά και έτοιμα να χρησιμοποιηθούν σε έκτακτη ανάγκη.
  • Ολοκληρώσαμε την πλήρωση με νερό σε κρίσιμες δεξαμενές πυρόσβεσης που χρησιμοποιούνται από την Πολιτική Προστασία, ενώ προγραμματίζουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα να ενισχυθούν περαιτέρω.
ΦΩΤΟ: Δήμος Ναυπλιέων

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η μικρόψυχη αντιπολίτευση της ηγεσίας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και η τοξικότητα των διχαστικών τοποθετήσεών της, δεν είναι αρκετή για να λησμονήσουν οι δημότες την καμένη γη που άφησε πίσω της σε πολλαπλά επίπεδα, όπως το μηχάνημα της φωτογραφίας, το οποίο αποτέλεσε χορηγία δημότη και βρέθηκε παρατημένο, σχεδόν διαλυμένο σε μία γωνία του Δήμου μας.

Κανένας Δήμος δεν ωφελείται από το πέταγμα λάσπης στον ανεμιστήρα, ωφελείται μόνον από το συντονισμένο έργο και το αποτέλεσμα. Αυτή η δημοτική αρχή έχει επιλέξει να αφήσει πίσω της τις άναρθρες κραυγές και τις συκοφαντίες και να εστιάσει στο έργο και στην ακούραστη προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας του δημότη“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version