banner home design 800x400

Ναύπλιο: Εικαστικές πινελιές στην Παλιά Πόλη

«Έξω από τους Τοίχους» τιτλοφορείται η πρωτότυπη έκθεση της Ειρήνης Γκόγκουα στα σοκάκια της παλιάς πόλης

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Ναύπλιο: Εικαστικές πινελιές στην Παλιά Πόλη

Η εικαστικός Ειρήνη Γκόγκουα, με τα ιδιαίτερα κόνσεπτ που δημιουργεί για τις εκθέσεις της, στις 10 – 20 Αυγούστου θα μας ταξιδέψει στα έργα της μέσα από μία περιήγηση στα στενά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Πίνακες εκτεθειμένοι στο ρομαντικό αστικό περιβάλλον της πανέμορφης πόλης του Ναυπλίου ελεύθεροι προς θέαση σε ντόπιους και τουρίστες, αγνοώντας καιρικές προγνώσεις και απρόβλεπτες συνθήκες εξωτερικού χώρου. Τα έργα θα είναι τοποθετημένα ψηλά με φυσικό φως σαν παρατηρητές των περαστικών…

Και σε αυτή την έκθεση της Ειρήνης Γκόγκουα, δεν θα λείψουν δρώμενα με ήχο και κίνηση που τόσο αγαπά να συνδυάζει η εικαστικός.

Η κα Γκόγκουα αναφέρει «Η ιδέα αυτής της πρωτότυπης έκθεσης προέκυψε το 2018 όταν ήταν να πραγματοποιηθεί η ομαδική έκθεση ναυτικής Ναπλιάδας σε εξωτερικό χώρο. Αφού απέκλεισα το στήσιμο έργων σε καβαλέτα και κάγκελα ήρθε η ιδέα να κρεμάσω πίνακες στα στενά του Ναυπλίου, ανάμεσα στα μπαλκόνια (σαν ιταλική μπουγάδα)! Η αλήθεια είναι ότι το χάρηκα πολύ».

Μία διαφορετική έκθεση, χωρίς ώρες προσέλευσης και χρονικά όρια επισκεψιμότητας. Μια 24ωρη έκθεση, ανεξαρτήτως συνθηκών με μόνη ουσία το πηγαίο συναίσθημα του κάθε θεατή και πως το έργο θα τον αγγίξει. Μία ελεύθερη επικοινωνία της τέχνης με το κοινό της!

Λίγα λόγια την εικαστικό

Το εικαστικό της ταλέντο προέκυψε κατά τα φοιτητικά της χρόνια και έκτοτε λειτούργησε πάνω της σαν χείμαρρος πνοής και ζωής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια: «Μου άρεσε από τότε να παρατηρώ τον πραγματικό και τον φανταστικό κόσμο καθώς και το αποτέλεσμα της συνύπαρξής τους. Η ζωγραφική είναι ένας χώρος χωρίς κανόνες». Η κα Γκόγκουα τολμά και δοκιμάζει διαφορετικές τεχνικές, καθώς θεωρεί ότι η τέχνη δεν εγκλωβίζεται σε σταθερά πλαίσια αλλά μετουσιώνεται ανάλογα με την ψυχική και πνευματική υπόσταση του δημιουργού. Τα έργα της προβάλλουν μία συμπαντική συγχορδία χρωμάτων. Οι πίνακες και τα γλυπτά της μας μεταφέρουν σε ένα ταξίδι στο άπειρο του θεατού και του ημίφωτος του ασυνείδητου. Όλα αυτά περιπλέκονται σε έντονα χρώματα με αέναη κίνηση συναισθημάτων σε σουρεαλιστικά μοτίβα. Το αποτέλεσμα αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια των παρατηρητών αποτυπωμένο σε ξεχωριστούς πίνακες, ιδιαίτερα γλυπτά αλλά και πρωτότυπες τρισδιάστατες μορφές σε πλέξιγκλας!

Μπορείτε να δείτε κάποια από τα έργα της στο προσωπικό site της εικαστικού: http://goguairini.com/

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version