banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Ναύπλιο: Πέτρινος σαλίγκαρος και πράσινο στον κόμβο του λιμανιού

Ο κεντρικός κόμβος θα πάρει την τελική του μορφή, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε
Κόμβος στο λιμάνι Ναυπλίου - έργα

Ένας εμβληματικός πέτρινος σαλίγκαρος κατασκευάζεται στον κόμβο που βρίσκεται στο λιμάνι Ναυπλίου και μόλις ολοκληρωθεί θα φυτευτεί και θα πρασινίσει μετά από καιρό.

Σύντομα, ο κεντρικός κόμβος στο Ναύπλιο, φαίνεται ότι θα πάρει την τελική του μορφή, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε.

Κόμβος στο λιμάνι Ναυπλίου

Ήδη τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκαν οι πέτρες που θα χρησιμοποιηθούν για διακοσμητικούς λόγους, με τις οποίες θα δοθεί – σύμφωνα με πληροφορίες – το σχήμα σαλίγκαρου. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο, θα φυτευτεί πράσινο και κεντρικά ένα μεγάλο δέντρο.

Κόμβος στο λιμάνι Ναυπλίου - έργα

Η βλάβη που κατέστρεψε τον κόμβο του λιμανιού

Στον κυκλικό κόμβο είχε φυτευτεί αρχικά γκαζόν και εποχιακά λουλούδια, όμως μια σοβαρή υπόγεια βλάβη πριν από καιρό, ανάγκασε τη ΔΕΥΑΝ να τον σκάψει.

Κόμβος στο λιμάνι Ναυπλίου - βλάβη αγωγού ομβρίων
Κόμβος στο λιμάνι Ναυπλίου – βλάβη αγωγού ομβρίων (Αρχείο)
Κόμβος στο λιμάνι Ναυπλίου - βλάβη αγωγού ομβρίω
Κόμβος στο λιμάνι Ναυπλίου – βλάβη αγωγού ομβρίων τον Απρίλιο 2024 (Αρχείο)

Ο συγκεκριμένος κόμβος μετά από την βλάβη που είχε δημιουργηθεί λόγω κακοτεχνίας στον αγωγό των ομβρίων είχε σκαφτεί τον Απρίλιο 2024 και στο μεσοδιάστημα επισκευάστηκε και ελέγχθηκε αν λειτουργεί καλά, ώστε να μην χρειαστεί να ξανασκαφτεί.

Πλέον ο κυκλικός κόμβος της Πειραιώς στο Ναύπλιο, παίρνει την τελική του μορφή και σύντομα φαίνεται ότι θα αποκατασταθεί μετά την βλάβη στο υπόγειο δίκτυο.

Αντιδράσεις για τα υλικά

Εντωμεταξύ, τις αντιδράσεις της εκφράζει η δημοτική παράταξη «Νέα Εποχή», σημειώνοντας:

«Σας καλούμε να απομακρύνετε άμεσα τα υλικά και να επαναφέρετε στην πρότερη κατάσταση τον κόμβο της Πειραιώς». Μεταξύ άλλων τονίζει η παράταξη: «Δεν θα ανεχθούμε αυθαίρετες αποφάσεις χωρίς έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και είμαστε αποφασισμένοι να ενημερώσουμε γραπτώς την Αρχαιολογική Υπηρεσία, την Περιφέρεια και τον Εισαγγελέα».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis