banner home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Καλογερόρραχη Μεσσηνιας: Διεθνής διάκριση για φωτογραφία της Ζωοδόχου Πηγής

Η φωτογραφία του Σταύρου Τουφεξή διακρίθηκε στον Διεθνή Φωτογραφικό Διαγωνισμό «Χρώματα της Ορθοδοξίας: Ελλάδα»
messinia kallogeroraxi (3)

Ο Σταύρος Τουφεξής συμμετείχε στον Διεθνή Διαγωνισμό «Χρώματα της Ορθοδοξίας: Ελλάδα» και διακρίθηκε με φωτογραφία που είχε σαν θέμα της τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής  κοντά στην Καλογερόρραχη του Δήμου Μεσσήνης

Η φωτογραφία μάλιστα συμπεριλαμβάνεται σε λεύκωμα που κυκλοφόρησε και αποτελεί σημαντική προβολή για τη Μεσσηνία που είναι στενά συνδεδεμένη με την ορθόδοξη πίστη.

Στόχος του σημαντικού αυτού διαγωνισμού που αφορά την εκκλησιαστική ζωή της Ορθόδοξης Ελλάδος είναι η προβολή της Ελληνικής Ορθοδοξίας στην Πολωνία, την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο (το έργο δεν αφορά το Άγιο Όρος).

Το έργο πραγματοποιείται εδώ και 12 χρόνια και κάθε χρόνο είναι αφιερωμένο σε μια διαφορετική χώρα: Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρος, Φινλανδία, Γεωργία, Πολωνία, Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία και τους Αγίους Τόπους.  Το συγκεκριμένο λεύκωμα παρουσιάζει 334 φωτογραφίες που αφορούν διάφορα μέρη της ορθόδοξης Ελλάδας η έκδοση έχει διεθνή χαρακτήρα, οπότε συμβάλλει στην προβολή του τόπου μας.

Ο Σταύρος Τουφεξής γεννήθηκε στη Μεσσηνία είναι Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει πραγματοποιήσει έκθεση φωτογραφίας και είναι φωτογράφος άγριας ζωής.

Γιάννης Λάσκαρης
Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis