banner home design 800x400

Το Όραμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για Άτομα με Αναπηρία

Κοινωνική συμπερίληψη και ανάπτυξη

Την ευκαιρία να συζητήσουν, να προτείνουν και να σχεδιάσουν τις επόμενες ενέργειες για να καταστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μία Περιφέρεια Πρότυπο, στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία και οι οικογένειές τους, είχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Ιωάννης Βαρδακαστάνης και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, Νίκος Καραλής.

Με στόχο την συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, η συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 26 Ιουλίου, αποτέλεσε τη βάση για να προχωρήσει ο σχεδιασμός μίας σοβαρής και στιβαρής παρέμβασης στην Πελοπόννησο.

Οι δράσεις άρσης των εμποδίων και βελτίωσης της πρόσβασης σε υποδομές και υπηρεσίες στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και εργασιακή ένταξη των ατόμων με αναπηρία είναι στρατηγικής σημασίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχό, να σημειώνει πως: «Είμαστε αρωγοί σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ώστε να καταστήσουμε την περιφέρεια Πελοποννήσου μια περιφέρεια πρότυπο στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν και τις δυσκολίες που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία. Έχουν γίνει ήδη πολλά πράγματα και είμαστε αυτή τη στιγμή στο στάδιο της προετοιμασίας της δεύτερης φάσης ενός φιλόδοξου προγράμματος που ετοιμάζουμε για τα επόμενα χρόνια».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την θερμή υποδοχή. Να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες του εδώ στην Περιφέρεια και στη διαχειριστική αρχή για τη συνεργασία που είχαμε και προσβλέπουμε ότι θα έχουμε στο μέλλον. Όπως είπε και ο Περιφερειάρχης, σχεδιάζουμε μια σοβαρή, στιβαρή παρέμβαση για τα επόμενα χρόνια στην Πελοπόννησο. Το πρόγραμμα «Αγησίλαος» που ολοκληρώθηκε, έχει επιλεγεί από τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης Κοινωνικών Υποθέσεων και συμπερίληψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως καινοτόμο έργο, το οποίο προτείνεται ως πρότυπο σε άλλες περιφέρειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τώρα περνάμε στο επόμενο στάδιο με στόχο να γίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου το μοντέλο συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία στις τοπικές κοινωνίες, τοπικές οικονομίες και για τη χώρα και για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, Νίκος Καραλής, δήλωσε ικανοποιημένος από την παραγωγική αυτή συζήτηση και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του για το καθημερινό ενδιαφέρον, αλλά και για όσα σχεδιάζονται να γίνουν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η προοπτική χρηματοδότησης για την υλοποίηση πλέγματος σχετικών δράσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος Πελοπόννησος 2021-2027, παρουσία στελεχών της διαχειριστικής αρχής, καθώς επίσης και της υπεύθυνης του προγράμματος «Αγησίλαος», Ευαγγελίας Καλλιμάνη.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version