banner home design 800x400

Μεσσηνία: Αγωνία για τον 19χρονο πολυτραυματία στο τραγικό δυστύχημα

Ο νεαρός στρατιώτης μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα

Χθες, ένα φρικτό τροχαίο δυστύχημα στο 47ο χλμ. της Εθνικής Οδού Κυπαρισσίας – Πύργου, στην περιοχή της Ελαίας στη Μεσσηνία, κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε σοβαρά άλλους πέντε. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται ένας 19χρονος στρατιώτης, ο οποίος μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα, από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του.

Ο 19χρονος, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, υπέστη πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αρχικά, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, και αργότερα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση από νευροχειρουργό. Τελικά, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, διακομίστηκε στη ΜΕΘ του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα.

Το τραγικό συμβάν

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 12:40 το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν μια νταλίκα φορτωμένη με χαλίκι πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε σφοδρά με δύο οχήματα. Από την σφοδρή σύγκρουση σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι: ένας 38χρονος άνδρας, η ενός έτους κόρη του, ένας 44χρονος και η 13χρονη κόρη του.

Σοβαρά τραυματίστηκαν πέντε ακόμη άτομα, εκ των οποίων ο 19χρονος στρατιώτης μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του 401 ΓΣΝ.

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης νοσηλεύεται επίσης μια 66χρονη συγγενής του 19χρονου στρατιώτη. Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα, νοσηλεύονται ένα 6χρονο κορίτσι από το πρώτο όχημα και η 38χρονη μητέρα του. Η οικογένεια αυτή που διέμενε μόνιμα στο Λονδίνο, είχε φύγει από το Ναύπλιο για να κάνει τον Γύρο της Πελοποννήσου, με τον 38χρονο πατέρα και την 12 μηνών κόρη τους να χάνουν τη ζωή τους.

Το δυστύχημα συνέβη όταν ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας, κατευθυνόμενος προς την Καλαμάτα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, συγκρούοντας σφοδρά με τα δύο προπορευόμενα οχήματα που κατευθύνονταν προς τον Πύργο της Ηλείας. Σημαντική καθυστέρηση σημειώθηκε στην ανεύρεση του δεύτερου οχήματος, το οποίο είχε σφηνωθεί κάτω από τη νταλίκα και μετατραπεί σε άμορφη μάζα.

Στο δυστύχημα ενεπλάκη και ένα τρίτο όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο ομογενείς από τις ΗΠΑ. Όταν αντιλήφθηκαν την επερχόμενη νταλίκα, έστρεψαν το όχημα και το έριξαν σε ένα χαντάκι για να αποφύγουν τη σύγκρουση. Οι επιβάτες δεν τραυματίστηκαν, αλλά το όχημά τους υπέστη σοβαρές ζημιές.

Η συγκεκριμένη στροφή του δρόμου θεωρείται «καρμανιόλα» και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους τα τελευταία χρόνια.

Συνελήφθη ο οδηγός της νταλίκας

Ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας, που φέρεται να έχει εμπλακεί και σε άλλο θανατηφόρο τροχαίο κατά το παρελθόν, συνελήφθη και νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα, φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Έχουν ληφθεί αίματα για τοξικολογικές εξετάσεις και έχει ζητηθεί πραγματογνωμοσύνη για τα εμπλεκόμενα οχήματα, καθώς και νεκροψία για τα θύματα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας τονίζει την ανάγκη εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου στην περιοχή, αίτημα που υποστηρίζεται από πολλούς φορείς και σωματεία της Κυπαρισσίας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version