banner home design 800x400

Έρχεται το 3o Φεστιβάλ Τσακωνιάς σε Καστάνιτσα, Σίταινα και Άγιο Ανδρέα

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ομιλίες, θεία λειτουργία, τραγούδια και σκετς στην τσακώνικη διάλεκτο, έκθεση και παρουσίαση της τσακώνικης υφαντικής

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με τις Κοινότητες Καστάνιτσας, Σίταινας και Αγίου Ανδρέα και με την ενεργό συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων των παραπάνω Κοινοτήτων διοργανώνουν το τρίτο Φεστιβάλ Τσακωνιάς.

Σας προσκαλούν για ακόμη μια φορά να συμμετάσχετε στα πολιτιστικά δρώμενα για τον Τσακώνικο Πολιτισμό.

Η πρώτη εκδήλωση του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Αυγούστου στην Καστάνιτσα, η δεύτερη την Κυριακή 11 Αυγούστου στη Σίταινα και η τρίτη και τελευταία, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Ανδρέα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ομιλίες, θεία λειτουργία, τραγούδια και σκετς στην τσακώνικη διάλεκτο, έκθεση και παρουσίαση της τσακώνικης υφαντικής. Tέλος θα παρουσιαστεί το ιστορικό βιβλίο «Επαρχία Πραστού» του Ιερέως Γεωργίου Πετρή.

Η Τσακωνιά ζωντανεύει σήμερα μέσα από τη μουσική παράδοση, την υφαντική τέχνη και μέσα από όλες τις εμφάσεις τις καθημερινότητας.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Με το μεράκι και τη συμμετοχή Κοινοτήτων και Συλλόγων το Φεστιβάλ Τσακωνιάς έγινε θεσμός. Μέσω αυτού αναδεικνύεται και προάγεται η πλούσια Τσακώνικη Πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, ενώ δίνεται η ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να γίνουν κοινωνοί και να γνωρίσουν ήθη, έθιμα και τρόπους ζωής από το παρελθόν. Ευχαριστούμε θερμά όλους για την αγαστή συνεργασία ώστε να αναδείξουμε όσο πιο πολύ μπορούμε την Τσακωνιά μας»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version