home design 800x400
home design 1170Χ320

Πώς η Ασφάλεια Ναυπλίου εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν οκτώ άτομα
26.7.2024 argolida narkwtika syllipseis

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, Πέμπτη 25 Ιουλίου, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Αργολίδας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 6 ημεδαποί, ηλικίας από 18 έως 27 ετών και 2 αλλοδαποί, ηλικίας 26 και 28 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ναρκωτικά, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για το -κατά περίπτωση- αδίκημα της παράβασης της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Το χρονικό της εξάρθρωσης

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους, η οποία δραστηριοποιούταν στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης και κοκαΐνης), στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

26.7.2024 argolida narkwtika syllipseis 1

Τι κατασχέθηκε

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν παράλληλες έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 250,8 γραμμαρίων,
  • ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους 184,45 γραμμαρίων,
  • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 11,3 γραμμαρίων,
  • 2 ζυγαριές ακριβείας,
  • 2 ναυτικές φωτοβολίδες
  • 1 καπνογόνο,
  • 3 δίκυκλες μοτοσυκλέτες, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων,
  • 19 κινητά τηλέφωνα,
  • το χρηματικό ποσό των 23.905 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis