home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Διαζύγιο στο Ναύπλιο: 7 μήνες κράτησε η συνεργασία Μάκαρη με Ορφανό

«Η Περίοδος ανοχής τελείωσε» ανακοίνωσε η Νέα Εποχή του Μάκαρη. Αφορμή μια άδεια υδατοδεξαμενή στο Αραχναίο
Κωνσταντίνος Μάκαρης Δημήτρης Ορφανός ορκομωσία

Επτά μήνες κράτησε η συνεργασία Μάκαρη – Ορφανού στο δήμο Ναυπλιέων. Και πριν εκπνεύσει ο Ιούλιος η παράταξη Μάκαρη ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου, το μεσημέρι της Παρασκευής ότι «Η Περίοδος ανοχής τελείωσε».

Οι αιτίες είναι πολλές που οδήγησαν στο αναμενόμενο διαζύγιο. Και ως αφορμή επιλέχθηκε μια άδεια υδατοδεξαμενή στο Αραχναίο.

Μάκαρης και Ορφανός είχαν συμπορευτεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών, με τον Κώστα Μάκαρη να δηλώνει μετά την εκλογή του νυν δημάρχου Ναυπλιέων: «Θα στηρίξουμε Ορφανό και “Όραμα Δημιουργίας”» τον Οκτώβρη 2023. Και είχε προσθέσει: «Λευκή επιταγή δεν δίνω βέβαια στον Ορφανό. Έχουμε ορίσει το γενικό πλαίσιο», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά. Και είχε προσθέσει: «Από την πλευρά μου θα δώσω αν θέλει όσα έχουμε κάνει, αλλά θα ασκήσω σκληρή αντιπολίτευση», έλεγε ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής», δηλώνοντας πως «επειδή θα είναι μια νέα δημοτική αρχή θα δώσω χρόνο και θα βοηθήσω».

Άδειασε η κλεψύδρα στο Ναύπλιο

Στο τέλος Ιουλίου που βρισκόμαστε, στο Ναύπλιο, άδειασε η κλεψύδρα και η συνεργασία Μάκαρη – Ορφανού, ολοκληρώθηκε.

Σήμερα Παρασκευή, η δημοτική παράταξη Μάκαρη τιτλοφορεί δελτίο Τύπου που εξέδωσε: «Η Περίοδος ανοχής τελείωσε».

Και αναφέρει: «Η Δημοτική Αρχή του κ. Ορφανού είναι στο “τιμόνι” του Δήμου εδώ και επτά μήνες χωρίς να έχει πράξει ακόμα τα αυτονόητα σε πολλούς τομείς. O Δήμος δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και οι επισημάνσεις μας για τα προβλήματα και τις παραλείψεις πέφτουν συνεχώς στο κενό. Οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν εισακούγονται».

Και καταλήγει το δελτίο Τύπου που ανακοινώνει το  διαζύγιο: «Εδώ και καιρό θέτουμε την Δημοτική αρχή προ των ευθυνών της με σωρεία ερωτημάτων μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια στα οποία αναμένουμε πειστικές απαντήσεις που δεν έχουμε λάβει μέχρι τώρα. Η περίοδος ανοχής τελείωσε».

Αιτία μια υδατοδεξαμενή

Μια άδεια υδατοδεξαμενή στάθηκε η αφορμή για την ανακοίνωση του διαζυγίου των δύο παρατάξεων. Αναφέρει η παράταξη του Κώστα Μάκαρη: «Θα πρέπει η  Δημοτική αρχή να πάρει μέτρα για να προστατέψει τους δημότες αυτές τις δύσκολες ημέρες του καλοκαιριού.

Τρανταχτό παράδειγμα της αμέλειας της Δημοτικής Αρχής είναι η άδεια υδατοδεξαμενή στο Αραχναίου. Η αδιαφορία που την διακρίνει (Δημοτική Αρχή) βάζει σε κίνδυνο τόσο τους δημότες όσο και τις περιουσίες τους. Εμείς ως υπεύθυνη Δημοτική Παράταξη θα θέσουμε και αυτό το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο από το οποίο θα αναμένουμε πειστικές απαντήσεις τόσο για την άδεια υδατοδεξαμενή, όσο και για τις καταγγελίες που μας γίνονται για την παράνομη εναπόθεση ξερών χόρτων – κλαδιών και άλλων υλικών από την υπηρεσία καθαριότητας σε διάφορα σημεία του Δήμου μας, τα οποία αποτελούν απειλή πυρκαγιάς και όχι μόνο».

Από την προγραμματική σύμβαση στο διαζύγιο

Την περίοδο των εκλογών ο κος Μάκαρης είχε δηλώσει ότι οι παρατάξεις «Νέα Εποχή» και «Όραμα Δημιουργίας»  είχαν προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση, κάτι που ποτέ δεν διαψεύστηκε από τον Δημήτρη Ορφανό.

Μάλιστα ο κος Μάκαρης σε συνέντευξή του στον ιστότοπο anagnostis.org είχε αναφερθεί σε αυτό: «…δημιούργησα ένα «Σύμφωνο» προς υπογραφή από τον κ. Ορφανό πριν προβώ σε δήλωση στήριξης. Το συγκεκριμένο σύμφωνο έχει διττό χαρακτήρα: είναι τόσο συμβολικό, όσο και πρακτικό. Συμβολικό επειδή επισφραγίζει μια συνθήκη αμοιβαιότητας και συνεργασίας η οποία λείπει από τα δημοτικά πράγματα του Ναυπλίου τα τελευταία αρκετά χρόνια. Και αξιολογώ ότι είναι χρήσιμο, ιδίως για τους πολίτες, σε ένα νέο ξεκίνημα να υπάρχει κατ’ αρχήν ομαλότητα και ευνοϊκό κλίμα. Δεν ασκούμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, δεν ξεκινάμε «στραβά» όπως δεν θα θέλαμε να ξεκινήσουμε και εμείς. Πρακτικό χαρακτήρα έχει διότι είναι πολύ σημαντικό, πριν στηρίξω οποιονδήποτε να είναι ξεκάθαροι οι όροι, ακριβώς όπως και σε κάθε συμφωνία. Ξεκάθαροι σημαίνει ταυτόχρονα να είναι και γνωστοί στον κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να τους γνωρίζει. Επομένως, συμπεριληπτικά και όχι περιοριστικά αναφέρθηκαν τα καίρια σημεία στα οποία θα πρέπει να γνωρίζει a priori η παράταξη Ορφανού ότι παρακολουθούμε στενά και αναμένουμε να διαπιστώσουμε στην πράξη τον διαφανή τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης από πλευράς τους».

Παράλληλα, όλο το προηγούμενο διάστημα ο Κώστας Μάκαρης προειδοποιούσε με τον τρόπο του για το διαζύγιο που θα ερχόταν.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Βαλεντίνα Τουρλη

    ……κάλιο νωρίς παρά αργά !!! Αν τα λόγια δεν φέρνουν πράξεις ,τότε καλύτερα το ,, διαζύγιο ‘’! Δεν μπορείς να χτίζεις το μέλλον του δήμου μας ούτε με λόγια και ουτε σε μισές δουλειές των προηγούμενων κυβερνήσεων !!! Εμείς σαν πολίτες θελουμε να δούμε μόνο καλά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis