home design 800x400

Αργολίδα: Αυτοψία Κοτσώνη στον Ανάβαλο και νέες υποσχέσεις

Επιτόπου επίσκεψη του αρμόδιου Γενικού Διευθυντή Υπουργείου Υποδομών στον Ανάβαλο με Ανδριανό για την προώθηση των έργων και την επίλυση των προβλημάτων

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, επικεντρώθηκε στην πορεία των έργων του Αναβάλου.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Αναβάλου, όπου ο Γιάννης Ανδριανός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, Αντώνη Κοτσώνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαντζούνη, εξέτασαν την πρόοδο και τις ανάγκες του έργου.

Δηλώσεις και στόχοι για το μέλλον

Ο κ. Ανδριανός δήλωσε: «Η ολοκλήρωση του έργου του Αναβάλου είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα στην Αργολίδα. Οι ανάγκες για άρδευση και ύδρευση είναι επιτακτικές, και με τη συνδρομή του κ. Σταϊκούρα και του κ. Κοτσώνη, ελπίζουμε να ξεπεράσουμε τις καθυστερήσεις που ταλαιπωρούν το έργο.»

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, κ. Κοτσώνης, επεσήμανε τη σημαντική πρόοδο και τα σχέδια για νέα έργα. «Με τη χρηματοδότηση ύψους 120 εκ. ευρώ, προχωρούμε σε έργα που θα ενισχύσουν την υδροδότηση και άρδευση στην Αργολίδα, εξασφαλίζοντας μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα για τον πρωτογενή τομέα», δήλωσε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Μαντζούνης, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας και της συντήρησης των εγκαταστάσεων. «Η λειτουργία των αντλιών και η ολοκλήρωση των έργων στις διώρυγες είναι κρίσιμη για την ασφάλεια και την ποιότητα του νερού στην περιοχή», ανέφερε.

Κρίσιμα έργα και χρονοδιάγραμμα

Τα έργα περιλαμβάνουν την αποκατάσταση και ενίσχυση των αντλιοστασίων και των αγωγών του Αναβάλου. Ο κ. Κοτσώνης τόνισε την επαναδημοπράτηση του αγωγού Κουτσοπόδι – Φίχτια – Μυκήνες – Μοναστηράκι και την προώθηση έργων στην Ερμιονίδα και την Επίδαυρο.

«Προχωράμε με σχέδιο ώστε μέχρι το τέλος του 2024 να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα, ενισχύοντας την υδροδότηση της Αργολίδας», ανέφερε.

Επιπτώσεις για τους τοπικούς καλλιεργητές

Η ολοκλήρωση των έργων του Αναβάλου θα έχει καθοριστική επίδραση στην τοπική οικονομία και τον πρωτογενή τομέα, εξασφαλίζοντας την επάρκεια νερού για άρδευση και ύδρευση. Οι τοπικές αρχές και το Υπουργείο Υποδομών εργάζονται εντατικά για να αντιμετωπίσουν τις υφιστάμενες προκλήσεις και να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του συστήματος.

Η προσπάθεια για την ολοκλήρωση του Αναβάλου είναι σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών για τους αγρότες της Αργολίδας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version