home design 800x400
banner home design 1170 x 320

Αιτήσεις για τη ΣΑΕΚ Αργολίδας ΔΥΠΑ – Οι 6 ειδικότητες

Τεχνικός μάστορας

Ξεκινά σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για το έτος κατάρτισης 2024-2025, σε 41 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας και αμειβόμενη πρακτική άσκηση.

Ειδικότητες ΣΑΕΚ Αργολίδας ΔΥΠΑ

  1. Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας.
  2. Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας- Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής.
  3. Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων.
  4. Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ.
  5. Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος & Υποδήματος – Σχεδιαστής Μόδας.
  6. Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων.
Νοσηλευτική

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων

Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης ακολουθώντας τη διαδρομή: www.gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε Σ.Α.Ε.Κ. της Δ.ΥΠ.Α.

ή επιλέγοντας την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-saek-tis-dypa

Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους από σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου, ώρα 11:00.

Μοδίστρα

Τα δικαιολογητικά

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά περιλαμβάνουν τον τίτλο σπουδών και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, ενώ όλα τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται (upload) στην αίτηση σε μορφή PDF. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να επιλέξει συνολικά έως τρεις ειδικότητες κατάρτισης με σειρά προτίμησης (1η, 2η, 3η) σε έως δύο ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ.

Προσοχή: Για να είναι έγκυρη η Αίτηση Υποψηφίου/ας, όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να επισυναφθούν (ανέβασμα δικαιολογητικών “upload”) στην ηλεκτρονική αίτηση σε μορφή pdf.

Ειδικότητα Λογισμικού

Οι ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ

Οι 30 ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ παρέχουν ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους τα ανάλογα προσόντα μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η φοίτηση είναι διάρκειας πέντε συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα εξάμηνα (2 χρόνια) θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, και σε ένα εξάμηνο αμειβόμενης Πρακτικής Άσκησης, συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Οι ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.

Ειδικότητα αισθητικής

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://schools.dypa.gov.gr/

Πληροφορίες και βοήθεια συμπλήρωσης της αίτησης για κάθε ενδιαφερόμενο.

Τηλ.2752021721, e-mail: [email protected]

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis