home design 800x400
home design 1170Χ320

Συνεχίζεται η λειτουργία της Δομής Διδασκαλίας Υφαντικής Τέχνης στο Γεράκι Λακωνίας

Εγκρίθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ευρώτα και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α. «Πάρνωνας Α.Ε.»
yfantiki gerakiou

Εγκρίθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ευρώτα και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α. «Πάρνωνας Α.Ε.» για την πράξη «Λειτουργία Πειραματικής Δομής Διδασκαλίας Υφαντικής Τέχνης στο Γεράκι Λακωνίας για δύο (2) έτη».

Η δράση αποσκοπεί στην ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διάδοσή της σε νέους ανθρώπους, που επιθυμούν να μάθουν την τέχνη της υφαντικής του ορθού αργαλειού, εξασφαλίζοντας έτσι την διαιώνιση μιας μακραίωνης παράδοσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την έγκριση της σύναψης αυτής της προγραμματικής σύμβασης, η οποία αποτελεί ορόσημο στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε και να προωθήσουμε την υφαντική τέχνη του Γερακίου Λακωνίας. Η υφαντική τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η αναγνώρισή της από το Υπουργείο Πολιτισμού και την UNESCO ως στοιχείο της άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς, μας γεμίζει ευθύνη για τη διάσωση και τη διάδοσή της.

Προχωράμε με αισιοδοξία στη συνέχιση του προγράμματος για τα επόμενα δύο χρόνια, με στόχο να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την εκμάθηση της υφαντικής τέχνης από έμπειρες υφάντρες που γνωρίζουν την παραδοσιακή τεχνική του ορθού αργαλειού του Γερακίου.

Στόχος μας είναι το Γεράκι να μετατραπεί σε ένα πανελλήνιο κέντρο εκμάθησης της υφαντικής τέχνης με την συνέργεια του Υπουργείου Πολιτισμού και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας μας.

Ο Δήμος Ευρώτα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Πάρνωνας», αποτελούν τους πολύτιμους «συμμάχους» μας στις διαδικασίες αναβίωσης της σπουδαίας αυτής τέχνης.»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis