home design 800x400

Στερεύει από νερό η Βόρεια Κυνουρία

Η ΔΕΥΑΒΚ κάνει έκκληση στους κατοίκους για περιορισμό κατανάλωσης νερού

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Στερεύει από νερό η Βόρεια Κυνουρία

Η ΔΕΥΑΒΚ κάνει έκκληση στους κατοίκους, για περιορισμό κατανάλωσης νερού ύδρευσης στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας λόγω ανεπάρκειας ύδατος σε πολλές κοινότητες του Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΒΚ:

“Σε συνέχεια πλήθους πρόσφατων ανακοινώσεων σχετικά με την ανεπάρκεια ύδατος σε πολλές κοινότητες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, θα θέλαμε εκ νέου να ενημερώσουμε και να υπενθυμίσουμε στους κατοίκους του Δήμου προκειμένου να υιοθετήσουν στην καθημερινότητα απλές συνήθειες με στόχο τη συνετή χρήση του διαθέσιμου ύδατος και να μειώσουν την κατανάλωση νερού ύδρευσης στην απολύτως απαραίτητη, περιορίζοντας δραστικά το πότισμα κήπων, το πλύσιμο των αυλών και των οχημάτων και απαγορεύοντας το πότισμα χωραφιών και το γέμισμα βυτίων από πυροσβεστικούς κρουνούς ή κρουνούς καθαρισμού, καθώς και λοιπές καταναλώσεις πέραν των αναγκών ύδρευσης των κατοίκων. 

Η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όσο πλησιάζουμε στο απόγειο της τουριστικής περιόδου, με την αύξηση του πληθυσμού στα μέρη μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή βροχόπτωση (24-07-2024), αν και περιορισμένης ποσότητας και διάρκειας, είχε σαν άμεσο αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης του συνόλου των δεξαμενών ύδρευσης του Δήμου μας, στο επίπεδο που ευρίσκονταν στις αρχές του προηγούμενου μήνα (Ιούνιος), γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχουν περιθώρια περιορισμού της κατανάλωσης, προκειμένου να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες για τις οποίες παρέχεται το νερό ύδρευσης.

Ευελπιστώντας στην συνεργασία των πολιτών, ελπίζουμε να ξεπεράσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα επάρκειας ύδατος που παρατηρείται σχεδόν Πανελλαδικά, με τις μικρότερες επιπτώσεις”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version