home design 800x400

Οι Κάτοικοι της Παλαιάς Πόλης Ναυπλίου διαμαρτύρονται για Κυκλοφοριακό και Ηχορύπανση

Οι κάτοικοι διαπιστώνουν καθημερινά φαινόμενα ανομίας και ασυδοσίας, καταλογίζοντας ευθύνες στις δημοτικές και δημόσιες αρχές για την αδράνειά τους

Ο Σύλλογος των κατοίκων της παλαιάς πόλης Ναυπλίου εξέδωσε σήμερα δελτίο τύπου, εκφράζοντας έντονη διαμαρτυρία για τα μακροχρόνια άλυτα προβλήματα του κυκλοφοριακού και της ηχορύπανσης που ταλανίζουν την περιοχή. Με βάση το δελτίο τύπου, οι κάτοικοι διαπιστώνουν καθημερινά φαινόμενα ανομίας και ασυδοσίας, καταλογίζοντας ευθύνες στις δημοτικές και δημόσιες αρχές για την αδράνειά τους.

Προς Ψαρομαχαλά / ΦΩΤΟ: Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης Ναυπλίου

Κυκλοφοριακό Χάος στην Παλαιά Πόλη

Η ανεξέλεγκτη στάθμευση στην παλαιά πόλη του Ναυπλίου αποτελεί το βασικό σημείο της διαμαρτυρίας των κατοίκων. Αυτοκίνητα και φορτηγά, τόσο Ελλήνων όσο και ξένων επισκεπτών, καταλαμβάνουν πλατείες, πεζόδρομους, πεζοδρόμια, θέσεις αναπήρων και θέσεις στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα αναρχίας στην πόλη, με τους οδηγούς να περιφρονούν τη σήμανση και τις πινακίδες, ενώ οι αρμόδιες αρχές παραμένουν σιωπηλές και αδρανείς.

«Η ανακαινισμένη πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ, αντί να αποτελεί χώρο περιπάτου και αναψυχής», αναφέρει το δελτίο τύπου. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πλατείες του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας, καθώς και άλλες περιοχές της παλαιάς πόλης, όπως η οδός Σπηλιάδου και η οδός Αμαλίας.

Πεζόδρομος Όθωνος

Ηχορύπανση και Ενοχλήσεις

Εκτός από το κυκλοφοριακό, οι κάτοικοι της παλαιάς πόλης διαμαρτύρονται και για την ηχορύπανση. Ο Δήμος και το τοπικό δημοτικό συμβούλιο χορηγούν άδειες μουσικής σε επιχειρήσεις χωρίς διαβούλευση, με αποτέλεσμα τα μπαρ να παίζουν δυνατή μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Επιπλέον, μηχανάκια με βγαλμένες εξατμίσεις και αυτοκίνητα με ισχυρά ηχεία προκαλούν θόρυβο που ενοχλεί τους κατοίκους και ενεργοποιεί συναγερμούς αυτοκινήτων και σπιτιών.

Κάλεσμα για Δράση

Ο Σύλλογος των κατοίκων της παλαιάς πόλης, ως θεματοφύλακας της περιοχής, καλεί τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. «Οι αντιδράσεις και δράσεις του Συλλόγου μας θα κλιμακωθούν στο εγγύς μέλλον», προειδοποιεί ο σύλλογος, τονίζοντας ότι θα ασκηθούν όλα τα νόμιμα δικαιώματα ενώπιον των αρμόδιων αρχών.

Οι κάτοικοι της παλαιάς πόλης ζητούν την άμεση λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της τάξης, προκειμένου η πόλη να γίνει πιο φιλική για τους πεζούς, τις οικογένειες και τα παιδιά. Το δελτίο τύπου κλείνει με την διαβεβαίωση ότι ο Σύλλογος θα συνεχίσει να λειτουργεί θεσμικά και να προασπίζεται τα δικαιώματα των κατοίκων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version