home design 800x400
home design 1170Χ320

Ο Σύλλογος Μαιών – Μαιευτών Ναυπλίου ζητά άμεσες λύσεις στα προβλήματα στελέχωσης

Ο ΣΕΜΜ Ναυπλίου έχει υπό την εποπτεία του μέλη που εργάζονται σε Αργολίδα, Αρκαδίας, Κορινθία, Μεσσηνία και Λακωνία
Μωρό

Ο Σύλλογος Μαιών – Μαιευτών Ναυπλίου (ΣΕΜΜ) εξέφρασε έντονα τα αιτήματά του προς το Υπουργείο Υγείας, υπογραμμίζοντας την κρίσιμη ανάγκη για την κάλυψη των κενών θέσεων και τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων στις δημόσιες δομές υγείας.

Σε υπόμνημα που κατατέθηκε στη Βουλή μέσω του βουλευτή Ανδρέα Πουλά, ο ΣΕΜΜ παρουσιάζει αναλυτικά την υπάρχουσα στελέχωση και τις κενές θέσεις στις δημόσιες δομές της περιοχής του, που περιλαμβάνουν τους Νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας.

Κύρια Αιτήματα του Συλλόγου

1. Κάλυψη Κενών Θέσεων

Ο ΣΕΜΜ υπογραμμίζει ότι η πλήρης κάλυψη των υφιστάμενων κενών θέσεων είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και των Νοσοκομείων. Οι κενές θέσεις, όπως αποτυπώνονται σε σχετικούς πίνακες, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών υγείας, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της φροντίδας των ασθενών και την υπερφόρτωση του υπάρχοντος προσωπικού.

2. Σύσταση Νέων Οργανικών Θέσεων

Ο ΣΕΜΜ ζητά τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων μαιών και μαιευτών, συμπεριλαμβανομένων θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Μαιευτικής. Η σύσταση αυτών των θέσεων κρίνεται απαραίτητη για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών και την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας παροχής υπηρεσιών υγείας.

3. Εξατομικευμένη Μελέτη Αναγκών Στελέχωσης

Προτείνεται η διενέργεια εξατομικευμένης μελέτης των αναγκών στελέχωσης, λειτουργίας και δημόσιας υγείας σε κάθε Νομό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτή η μελέτη θα επιτρέψει τον καλύτερο σχεδιασμό και την κατανομή των πόρων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής.

4. Μονιμοποίηση Επικουρικού και Προσωπικού με Συμβάσεις ΟΑΕΔ

Ο ΣΕΜΜ τονίζει την ανάγκη για μονιμοποίηση του υπάρχοντος επικουρικού και του προσωπικού με συμβάσεις ΟΑΕΔ. Το προσωπικό αυτό, που έχει ήδη αποκτήσει εμπειρία και γνώση της λειτουργίας των Τμημάτων, έχει συνεισφέρει σημαντικά, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας.

Αίτημα για άμεσες ενέργειες από το Υπουργείο Υγείας

Ο Σύλλογος Μαιών – Μαιευτών Ναυπλίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά άμεσες ενέργειες από το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των κενών και τη βελτίωση της στελέχωσης στις δημόσιες δομές υγείας. Η υλοποίηση των αιτημάτων του Συλλόγου θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των μαιών και μαιευτών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis