home design 800x400

Αυτό είναι το σχέδιο πυροπροστασίας στον Αρχαιολογικό Χώρο της Επιδαύρου

Οι σχετικές δράσεις περιλαμβάνουν καθαρισμούς εντός και πέριξ των χώρων, καθώς και οργανωμένη απομάκρυνση επισκεπτών

Η καλή προετοιμασία ενόψει της θερινής περιόδου, αλλά και ο στενός συντονισμός των αρμόδιων φορέων σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι οι δύο σημαντικότεροι κόμβοι γρήγορης κατάσβεσης με τις μικρότερες δυνατές απώλειες στους μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου (Ασκληπιείο και Αρχαίο Θέατρο) οι σχετικές δράσεις περιλαμβάνουν καθαρισμούς εντός και πέριξ των χώρων, καθώς και οργανωμένη απομάκρυνση επισκεπτών.

Στον σχεδιασμό μετέχουν στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας, του ΕΚΑΒ, καθώς και εκπροσώπων του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Ήδη με μνημόνιο που έχει υπογραφεί από το 2020, έχουν θωρακιστεί αντιπυρικά 11 εμβληματικοί αρχαιολογικοί χώροι υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (Δελφών, Μυκηνών, Επιδαύρου, Μυστρά, Αρχαίας Ολυμπίας, Επικούρειου Απόλλωνα, Αρχαίας Μεσσήνης, Αφαίας Αίγινας, Ηραίου Σάμου, βυζαντινού κάστρου Πλαταμώνα και Σπαθών Ολύμπου), στους οποίους έχει συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας για την κατάσβεση φωτιάς, ενώ 20 ακόμα αρχαιολογικοί χώροι βρίσκονται στη διαδικασία προετοιμασίας.

Σε αυτή τη βάση έχουν ενταχθεί καθαρισμοί εντός και πέριξ των χώρων, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους αντίστοιχους Δήμους, καθώς και ασκήσεις ετοιμότητας για οργανωμένη απομάκρυνση επισκεπτών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version