home design 800x400

100.000 ευρώ για τη σωτηρία της λίμνης Στυμφαλίας – Ξεκινούν παρεμβάσεις αναβάθμισης

Ο υφυπουργός και βουλευτής της Κορινθίας Χρίστος Δήμας ανακοινώνει χρηματοδότηση 100.000 € για παρεμβάσεις στη διαχείριση των καλαμιώνων της λίμνης Στυμφαλίας

Ο υφυπουργός και βουλευτής της Κορινθίας Χρίστος Δήμας ανακοινώνει χρηματοδότηση 100.000 € για παρεμβάσεις στη διαχείριση των καλαμιώνων της λίμνης Στυμφαλίας, με στόχο την ποιοτική αναβάθμισή της.

Πριν από λίγους μήνες, όπως ανέφερε, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του με συμμετοχή σημαντικών φορέων, όπου συμφωνήθηκε η ανάγκη για δράσεις που θα αναβαθμίσουν το φυσικό περιβάλλον, διατηρήσουν τη βιοποικιλότητα, αυξήσουν τις ελεύθερες επιφάνειες νερού και διευκολύνουν την κίνηση του νερού και των υδρόβιων οργανισμών.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε πως ο ΟΦΥΠΕΚΑ προχωρά σε διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για τη διαχείριση των καλαμιώνων, με τις εργασίες να ξεκινούν σύντομα σύμφωνα με το σχέδιο του προγράμματος #Life_Stymfalia, ενώ πριν την έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί ορνιθολογική έκθεση για την καταγραφή της ορνιθοπανίδας της περιοχής.

Αναλυτικά, ο κ. Δήμας σημείωσε:

Χρηματοδότηση 100.000 € για παρεμβάσεις που αφορούν στη διαχείριση των καλαμιώνων στην λίμνη της #Στυμφαλίας με στόχο την ποιοτική αναβαθμιση της.

Πριν από λίγους μήνες στο γραφείο μου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για την λίμνη της Στυμφαλίας, στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Πέτρος Βαρελίδης, ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΦΥΠΕΚΑ Στάθης Τριάντης, ο Δασάρχης Κορινθίας Αλέξης Αδάμ, η Έφορος Αρχαιοτήτων Κορινθίας Παναγιώτα Κασίμη, ο Δημήτρης Δημόπουλος head of ESG της Τράπεζας Πειραιώς και ο chief transformation officer της Τράπεζας Πειραιώς και μέλος του ΔΣ του ΠΙΟΠ Γιώργος Καραμουσαλής.

Συμφωνήσαμε πως είναι απαραίτητο να αναλάβουμε πρωτοβουλίες/δράσεις που:

Αναβαθμίζουν το φυσικό περιβάλλον της λίμνης.

Διατηρούν τη βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής.

Αυξάνουν την αναλογία των ελεύθερων επιφανειών νερού.

Διευκολύνουν την κίνηση του νερού καθώς και των υδρόβιων οργανισμών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΟΦΥΠΕΚΑ προχωρά σε χρηματοδότηση ύψους 100.000 €, με τη διενέργεια διαγωνισμού για την ανάδειξη ανάδοχου με αντικείμενο την διαχείριση των καλαμιώνων στην λίμνη.

Οι εργασίες (αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα) διαχείρισης – κοπής των καλαμιώνων θα ακολουθήσουν το σχέδιο που είχε εκπονηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος #Life_Stymfalia. Να σημειωθεί πως πριν από την έναρξη των εργασιών, προβλέπεται η πραγματοποίηση ορνιθολογικής έκθεσης για την καταγραφή της ορνιθοπανίδας της περιοχής.

«Ένα μικρό αλλά σημαντικό πρώτο βημα.»“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version