home design 800x400

Θα κοπούν όλα τα δέντρα της Καραθώνας

Γράφει ο Τόλης Κοΐνης

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Θα κοπούν όλα τα δέντρα της Καραθώνας

Το ξεπούλημα της Καραθώνας προχωράει. Η «Ναυπλία Ενωμένη» κατέθεσε ψήφισμα αντίδρασης προς αυτήν την ενέργεια στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν βρήκε συμπαράσταση από τους υπόλοιπους. Επιλέχθηκε ως λύση να ανατεθεί στον Δήμαρχο η αντίδραση της πόλης μας στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από τον Δήμαρχο.

Το βασικό αιτιολογικό που ισχυρίστηκε καταθέτοντας το ψήφισμα ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος ήταν πως με αυτά που σχεδιάζονται στην περιοχή στερούν την μοναδική πλαζ και χώρο αναψυχής από το Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή.

Δίκιο έχει.

Το απέδειξα με την προηγούμενη ανάρτηση μου. Μπορείτε να το δείτε και στον χάρτη που αναρτώ. Είναι ο συνοδευτικός της προκήρυξης του ΤΑΙΠΕΔ. Η μπλέ γραμμή περικλείει τα μέρη που θα κτισθούν. Το βλέπετε: Κλείνουν και οι δύο υπάρχοντες δρόμοι καθόδου στην πλαζ. Με απλά λόγια: Καραθώνα τέλος για τους Ναυπλιώτες.

Ο χάρτης αυτός περιέχει και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις. Έχω βάλει μια ταμπελίτσα «ΔΕΝΤΡΑ» είναι το μέρος της Καραθώνας που υπάρχει εδώ και 80 χρόνια ένα τεχνητό δάσος με ευκάλυπτους, ελιές, ακακίες, αρμυρίκια, αγριελιές κ.α. Όπως βλέπετε Αυτά τα δέντρα προσφέρονται για χτίσιμο!!! Να το πούμε με απλά λόγια: ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ για να χτιστούν.

Οι δημοτικοί παράγοντες σφυρίζουν αδιάφορα. Λένε: «Η Καραθώνα είναι του ΤΑΙΠΕΔ» και σηκώνουν λευκή σημαία. Καμία αντίδραση από τον Δήμο Ναυπλιέων.

Ακόμα και όταν η ΔΕΗ κλάδεψε κάποιους ευκαλύπτους το χειμώνα δεν αντέδρασαν, λες και η Καραθώνα ανήκει σε άλλο… κράτος.

Και όμως οι ίδιοι σαν φαρισσαίοι υποκριτές πέρυσι αντιδρούσαν στις μετακομίσεις δέντρων, στην κοπή ευκαλύπτων και στο υπερβολικό κλάδεμα… Δηλαδή, όταν έχουμε εκλογές αγαπούμε τα δέντρα και όταν δεν έχουμε τα ρίχνουμε στο ΤΑΙΠΕΔ;

Θα μου πείτε: «Είσαι αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση της Καραθώνας, λόγω παρωχημένων πολιτικών απόψεων που σε κατέχουν». Το παραδέχομαι…

Αλλά, το να χαρίζεις δέντρα για κτίσιμο, είναι εκσυγχρονισμός και ανάπτυξη;

Καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον, τί περιμένουν να συμβεί;

Το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ θα έπρεπε να είχε ξεσηκώσει την πόλη. Είναι πολλές οι διαστάσεις του που είναι εξοργιστικές. Θα επανέλθω και με άλλες όψεις του προβλήματος της Καραθώνας. Προς το παρόν αντιγράφω τη φωτογραφία των δέντρων που προτείνει στους επενδυτές το κόψιμό τους το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ μέσα από την επίσημη σελίδα του.

(Τόλης Κοΐνης)

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version