home design 800x400
home design 1170Χ320

Προβλήματα με το νερό ύδρευσης του Δήμου Ερμιονίδας

Επερώτηση της Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου στην Περιφερειακή Αρχή
nero

Με έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ημερομηνία 11 Απρίλη 2024, το οποίο υπογράφεται από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και αφορά τα αποτελέσματα χημικών και μικροβιολογικών παραμέτρων του νερού ύδρευσης, διαπιστώνεται σοβαρότατο πρόβλημα με την ποιότητα του νερού σε πολλά μέρη του Δήμου Ερμιονίδας, αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει πως “σημειώνονται σοβαρές αποκλείσεις που καθιστούν το νερό μη πόσιμο εξαιτίας της εξαιρετικά υψηλής αγωγιμότητας λόγω της διείσδυσης στα δίκτυα θαλασσινού νερού. Επίσης, καταγράφονται και σοβαρές μικροβιακές μολύνσεις (κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκος) που οφείλονται στην «ύπαρξη κοπρανώδους μόλυνσης και ως εκ τούτου αποτελούν ένδειξη πλημμελούς χλωρίωσης».

Διαχρονικά, εδώ και δεκαετίες υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα και την ποσότητα του νερού στην Ερμιονίδα. Επανειλημμένα έχει έρθει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο επί προηγούμενων Περιφερειακών Αρχών χωρίς να έχει τελικά παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού της περιοχής.

Η μη χλωρίωση του νερού, το απαρχαιωμένο δίκτυο, δεν είναι αποτέλεσμα της «κλιματικής κρίσης» αλλά σημάδια εγκατάλειψης. Ακόμα και η μείωση του νερού λόγω της λειψυδρίας και η υφαλμύρωση είναι θέματα που αντιμετωπίζονται φτάνει να υπάρχει η πολιτική βούληση και η διάθεση πόρων.

Έργα όπως το φράγμα της Τζερτζελιάς που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις, έχουν στοιχειώσει εδώ και δεκαετίες. Η αντιμετώπιση των αναγκών του λαού με χρηματοοικονομικούς όρους, η λογική «κόστους- οφέλους» που κυριαρχεί σε όλες τις πτυχές της ζωής και για όλα τα κρίσιμα ζητήματα όπως υγεία, παιδεία, υποδομές για το λαό, αντιπυρική – αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση κλπ, ευθύνονται για όλα όσα αντιμετωπίζει σήμερα η λαϊκή οικογένεια.

Στο Δήμο Ερμιόνίδας είναι φανερές οι προτεραιότητες Τοπικής Διοίκησης και κεντρικού κράτους, διαχρονικά και άσχετα από το κόμμα που βρίσκεται κάθε φορά στη διοίκηση: Διαθέτουν 53 εκατομμύρια για να φέρουν το νερό άρδευσης του Ανάβαλου για τα γκολφ των πεντάστερων ξενοδοχείων, και δεν διαθέτουν ούτε ευρώ για να έχει ΤΩΡΑ ο κόσμος ασφαλές και επαρκές νερό!

Να απαντήσει η Περιφερειακή Αρχή:

  • Για την ποιότητα του νερού ύδρευσης σήμερα στο Δήμο Ερμιονίδας
  • Αν τηρήθηκαν τα μέτρα που προβλέπονται από το νόμο σε σχέση με την ενημέρωση του πληθυσμού για την ακαταλληλότητα του νερού.
  • Τι μέτρα παίρνονται από κοινού με το Δήμο για την αντιμετώπιση του προβλήματος ποσότητας και ποιότητας του νερού ύδρευσης.
  • Σε τι στάδιο βρίσκεται το φράγμα της Τζερτζελιάς”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis